Podgora kod Breze

MKF LIDER: Pošumljavanje za zajedništvo i održivu budućnost (Foto)

20.10.2023 10:38:49

Akcija pošumljavanja

Mikrokreditna fondacija LIDER protekli vikend je, u prelijepom okruženju mjesta Podgora kod Breze, organizirala akciju pošumljavanja i druženje uposlenika, čime su još jednom pokazali svoju posvećenost očuvanju okoliša i društveno korisnom angažmanu u zajednici.

Akcija pošumljavanja organizirana je u saradnji sa JP Šumsko-privredno društvo ZDK, Poslovna jedinica Šumarstvo Vareš, koja je za ovu priliku obezbjedila veliki broj sadnica bora i nesebičnu podršku svojih uposlenika.

Također, akcija je obuhvatila i edukativni dio, gdje su zaposlenici MKF LIDER i članovi njihovih porodica, posebno djeca, stekli nova znanja o važnosti šuma za naš planet i očuvanju prirode, kako pravilno saditi i održavati sadnice borova. Učešće najmlađih u akciji pošumljavanja sigurno će potaknuti njihovu buduću aktivnost u zaštiti okoliša u našem okruženju.

Direktor MKF LIDER, Džavid Sejfović, izrazio je zahvalnost partnerima iz JP Šumsko-privrednog društva i kolegama iz LIDER-a za njihovu predanost i podršku. Istaknuo je važnost ovakvih inicijativa i naglasio da svaki doprinos očuvanju prirode doprinosi boljoj i ljepšoj budućnosti za sve.

Iz PJ Šumarstvo Vareš naglasili su da posebno ohrabruje interes najmlađih za učešćem u akciji pošumljavanja i želja za pozitivnim promjenama u prirodnom okruženju.

Ovaj događaj ne samo da je podsjetio na važnost očuvanja prirode, već i naglasio koliko se može postići kada se udružimo za bolju budućnost. MKF LIDER i njeni uposlenici su pravi primjer kako zajednički trud i predanost mogu stvoriti trajan i pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija