Intesa Sanpaolo Banka podržava školovanje djece i mladih iz SOS Dječijih sela

Filantropi

Intesa Sanpaolo Banka podržava školovanje djece i mladih iz SOS Dječijih sela

Intesa Sanpaolo Banka BiH nastavlja podržavati školovanje djece i mladih iz SOS Dječijih sela BiH

30.04.2021 11:13:40 / Izvor: Akta.ba

Intesa Sanpaolo Banka BiH svoje strateško opredjeljenje ka društveno odgovornom poslovanju integrira u svakodnevne aktivnosti usmjerene, između ostalog, i na zajednicu, a među ključnim korporativnim vrijednostima znanje je visoko na listi prioriteta. Utoliko je odluka o pružanju podrške u sufinansiranju života studenata iz brige SOS Dječijih sela BiH, samo jedna od zajedničkih aktivnosti koje imaju za cilj omogućiti što kvalitetnije obrazovanje djece i mladih.

Uručenjem donacije u iznosu od 6.000 KM nastavljeno je trogodišnje prijateljstvo sa SOS Dječijim selima BiH. Sredstva su namijenjena za sufinansiranje troškova života 4 studenta završnih godina dodiplomskog i postdiplomskog studija. Organizacija SOS Dječija sela BiH snažno se zalaže za kvalitetno obrazovanje, te jednake prilike za svu djecu i mlade, pa je donacija prijatelja iz Intesa Sanpaolo Banke itekako značajna podrška za omogućavanje kvalitetnih uslova za završetak studija.

"SOS Dječije selo BiH je jedna od organizacija sa izuzetnim renomeom u našem društvu, čija je misija i vizija dugi niz godina posvećena zaštiti i obrazovanju djece bez roditeljskog staranja. To je i razlog da ovoj  organizaciji i djeci u brizi kad god smo u prilici pomognemo da se poboljšaju uslovi za njihov uspješan rast i razvoj. Ovog puta smo odlučili da to budu studenti, koji su već pokazali dobre rezultate i izuzetno nam je drago da će njihovo školovanje uz stipendije Intesa Sanpaolo Banke BiH biti lakše i kvalitetenije", kazala  je Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH.

“Naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banka BiH već treću godinu podržavaju djecu i mlade na njihovom putu ka osnaživanju, a prvi korak ka tome je upravo kvalitetno obrazovanje.  Utoliko je ova donacija od velikog značaja jer znamo da imamo prijatelje koji kontinuirano podržavaju naš rad i brigu o djeci i mladima u segmentu koji nam je iznimno važan. Samo zajedno možemo graditi jače društvo, a to upravo činimo kroz obrazovanje djece i mladih, od osnovnog do visokog obrazovanja, te dodatnih edukacija. Hvala od srca našim prijateljima iz Intesa Sanpaolo Banke, koji cijene i njeguju prave vrijednosti i znaju da su mladi snaga i budućnost našeg društva”, izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Intesa Sanpaolo Banka BiH je u protekle dvije godine donirala laptope, ruksake, pernice, sveske i osnovni školski pribor za ukupno 130 prvačića iz SOS porodica i Programa jačanja porodica, na taj način obezbijedivši sve što je školarcima bilo potrebno za lijepi početak nastave.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi