Podrška Raiffeisen banke udruženju 'Radosti druženja' iz Bihaća

Filantropi

Podrška Raiffeisen banke udruženju "Radosti druženja" iz Bihaća

Donacija Banke povodom Kurban bajrama

22.07.2021 09:49:41 / Izvor: Akta.ba

"Kao odgovoran bankar pored naših redovnih poslovnih aktivnosti realizujemo i brojne inicijative usmjerene na doprinos društvenoj zajednici u kojoj poslujemo. Naš uspjeh dijelimo s onima kojima je to najpotrebnije, a to posebno dolazi do izražaja u vrijeme praznika kada su dijeljenje i zajedništvo izuzetno važni. Nadamo se da će uz ovu donaciju praznično veselje u Udruženju "Radosti druženja" biti veće, ali i da će uslovi za njegov svakodnevni rad biti unaprijeđeni", izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke izrazivši zahvalnosti klijentima koji prepoznaju značaj aktivnosti i podržavaju ih svojom lojalnošću te dodao: "Imajući u vidu da se nalazimo u složenoj situaciji uzrokovanom pandemijom COVID-19, koja je pred sve nas postavila brojne izazove, vjerujemo da je ovakakv vid podrške dobrodošao". 

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je uručila donaciju vrijednosti 5.000 KM Udruženju "Radosti druženja" roditelja, djece i mladih sa posebnim potrebama Unsko-sanskog kantona. Aktivnosti ovog udruženja koje djeluje od 2000. godine su usmjerene na osposobljavanje djece za školu, te mladih za samostalan rad u zajednici. 

Raiffeisen banka je još 2012. godine uspostavila praksu prema kojoj umjesto kupovine i slanja čestitki uručuje donacije organizacijama čije su aktivnosti usmjerene na rad sa djecom i osobe s posebnim potrebama. Do sada je u okviru ovog projekta donirano više od 255.000 KM. Ujedno, na ovaj način Banka doprinosi i zaštiti okoliša budući da umjesto papirnih šalje elektronske čestitke. 

PODIJELI:
TAGOVI: Raiffeisen banka Donacija Banke

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi