Kiseljački poduzetnici donirali 10.000 bilježnica

31.08.2021 09:08:55
Kiseljački poduzetnici donirali 10.000 bilježnica

Kiseljački poduzetnici donirali 10.000 bilježnica za sve učenike osnovnih škola sa područja općine Kiseljak

Kiseljački poduzetnici donirali 10.000 bilježnica za sve učenike osnovnih škola sa područja općine Kiseljak

Nekoliko dana uoči početka nove školske godine, poduzetnici sa područja općine Kiseljak udružili su se, i donirali 10.000 bilježnica za sve učenike osnovnih škola na području općine Kiseljak. Ova donacija pomoći će djeci kako bi što sretnije i uspješnije započeli novu školsku godinu.

Također, napominjemo kako na prijedlog ministra Bojana Domića, odnosno Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, Vlada ŽSB i ove godine izdvaja više od 300 tisuća KM za nabavu udžbenika za učenike u osnovnim školama. Uz prošlogodišnje izdvajanje od 815 tisuća KM, ovo je ogromna investicija koja će u potpunosti učenicima u osnovnim školama osigurati udžbenike i tako pomoći brojnim roditeljima u procesu pripreme djece za školu.

Ovo su hvale vrijedne akcije koje se trebaju nastaviti.

O ovoj akciji razgovarali smo i s ravnateljima škola kojima su uručene bilježnice.

Nermin Merhemić, ravnatelj Osnovne škole "Kiseljak 1" Bilalovac uputio je zahvalu svim poduzetnicima koji su osigurali bilježnice za sve osnovce na području općine.

Donacija iznosi 4.210 bilježnica, a svaki učenik naše škole će dobiti po pet bilježnica. Razrednici će bilježnice podijeliti učenicima početkom školske godine. Zahvaljujemo se još jednom u ime svih učenika i njihovih roditelja, istaknuo je Ravnatelj Merhemić.

Ana Laštro, ravnateljica Osnovne škole Brestovsko nije štedjela riječi zahvale. Naglasila je kako bi trebalo biti što više donatora jer je potrebitih, nažalost, sve više.

Bilježnice sa crtanim motivima će zaista obradovati dječicu kojoj to zaista treba. To je hvale vrijedna akcija. Kada budemo imali prvu priliku, javno ćemo se zahvaliti našim poduzetnicima. Dodala je kako je to najmanje što mogu napraviti.

"To nije nikakva kurtoazija već zaista zahvalnost ‘do neba’ u ovim teškim vremenima", istaknula je ravnateljica Laštro.

Lucija Franković, ravnateljica Osnovne Škole Gromiljak u ime učenika Osnovne škole "Gromiljak" uputila je zahvalu svim gospodarstvenicima s područja općine Kiseljak koji su sudjelovali u kupovini bilježnica za naše učenike. Ova akcija je hvale vrijedna jer je korisna za roditelje naših učenika, osobito za one koji imaju više školske djece i koji trebaju izdvojiti veći dio sredstava da svoje dijete spreme za školu. Nadam se da će ovakve akcije u vidu pomoći školarcima i njihovim roditeljima se nastaviti i u budućnosti, izjavila je ravnateljica Franković.

I ravnateljica Osnovne škole Kiseljak Marijana Kobačić u ime svih učenika i roditelja te škole, zahvalila je na donaciji školskih bilježnica.

"Vjerujem da će školske bilježnice uvelike pomoći obiteljima. Djeci će ta pomoć jako dobro doći. To će olakšati kućni proračun brojnim obiteljima", rekla je Marijana Kobačić.

Dodala je kako razumiju u kakvim su problemima obitelji.

"Ideja je prije svega humanitarna i smatram da takve ideje i inače treba podržavati", zaključila je ravnateljica Kobačić.

U ime naših poduzetnika bilježnice je izradilo poduzeće CPU d.o.o. Sarajevo, koje je u vlasništvu poduzetnika iz Kiseljaka.

Poduzeća koja su sudjelovala u ovoj akciji su:

  • CPU d.o.o.
  • Transportbeton d.o.o.
  • Novoteks d.o.o.
  • Bucomerc – TWI d.o.o.
  • Etirol d.o.o.
  • LH – TEC d.o.o.
  • Enea d.o.o.
  • Selmanex d.o.o.
  • Ceste Company d.o.o.
  • Ilea bags d.o.o.
  • Tibra pacific d.o.o.
  • Sejaricopex d.o.o.
  • Grakop d.o.o.
  • BAR – FLOOR d.o.o. Kiseljak
  • Kiseljak.info

Poduzetnici se nadaju kako će ova donacija pomoći djeci, ali i njihovim roditeljima u svakodnevnom savladavanju školskih obveza te kako bi na što lakši način pristupili obrazovanju.

izvor: Kiseljak.info

PODIJELI:
TAGOVI: bilježnice donacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi