Grawe osiguranje podržalo rad humanitarnih udruženja

08.10.2021 13:56:54
Grawe osiguranje podržalo rad humanitarnih udruženja

Grawe podrška

Danas je u svojoj centrali GRAWE osiguranje upriličilo svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji sa  predstavnicima udruženja POMOZI.BA, DOBRO.BA te fondacije Izvor nade. Sporazumom je ozvaničen nastavak saradnje na projektima koji imaju za cilj nesebičnu podršku i pomoć različitim kategorijama našeg društva.

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo svojom misijom pouzdanog osiguranja za sve kategorije društva, hrabro i nesebično doprinosi lokalnoj zajednici, pokreće, ali se i odaziva mnogim humanitarnim pozivima.

Samo u protekloj godini GRAWE je kroz preko stotinu donacija, brojne stipendije i humanitarne akcije, podržalo rad različitih udruženja i fondacija.

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo prepoznaje važnost društveno odgovornog rada kao temelj zdravog odnosa s lokalnom zajednicom. Ovim svečanim potpisivanjem, simbolično je obilježen Svjetski dan humanitarnih akcija i javnost je podsjećena na važnost podrške u radu ovih, ali i svih drugih udruženja koja pozitivno djeluju u našoj državi.

Neke od njih kao što su SOS Kinderdorf, World Vision, Udruženje obrazovanje gradi BiH, GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo prati već duže vremena.

˝Sretni smo što smo dali svoj doprinos u ostvarivanju mnogih lijepih i pozitivnih priča. Ni u ovim izazovnim okolnostima, uzrokovanim pandemijom, nismo zanemarili osjetljive segmente našeg društva kroz različite donacije i inicijative. Ponosno ističemo kontinuiranu brigu GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo o lokalnoj zajednici te značajan doprinos društveno odgovornom radu i etičnom poslovanju. Naša misija pouzdanog osiguranja za sve kategorije živjet će i dalje i kroz ovakve pozitivne projekte˝, istakao je ovim povodom Predsjednik Uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo, gospodin Fikret Hodžić.

Predstavnici udruženja i fondacije istakli su svoju zahvalnost i zadovoljstvo saradnjom sa GRAWE osiguranjem.

˝Izuzetna mi je čast biti dio GRAWE PODRŠKE, i sretan sam što u našoj lokalnoj zajednici djeluju kompanije koje prepoznaju važnost humanitarnog rada, kao što to nesebično godinama čini GRAWE osiguranje. Pozivamo i ostale da se ugledaju i slijede ovaj pozitivan primjer društveno odgovorne kompanije koja brine o ugroženim kategorijama društva.˝, dodao je predsjednik udruženja DOBRO.BA, Sanin Ramezić.

˝Raduju nas ovakve saradnje i inicjative kroz koje pomažemo rješavanje svakodnevnih izazova sa kojima se suočava bh. društvo. Udruženje Pomozi.ba svojim djelovanjem pomaže ugroženim ljudima na području cijele Bosne i Hercegovine i zaista smo jako sretni što u GRAWE osiguranju imamo partnera koji podržava projekte koji daju djelotvorna i održiva rešenja za dobrobit naše lokalne zajednice˝, istakao je Elvir Karalić, predsjednik udruženja Pomozi.ba.

˝Fondacija Izvor nade kroz svoj rad i stipendiranje đaka i studenata nastoji pružiti adekvatnu podršku za ostvarivanje njihovih najboljih obrazovnih i odgojnih rezultata, a društveno odgovorne kompanije kao što je naše GRAWE osiguranje su sigurni i pouzdani saradnici na ovom putu.

Počastvovani smo što je GRAWE osiguranje prepoznalo naše ideje i projekte koji pomažu prevazilaženju društvenih izazova u našem društvu˝, dodala je Naida Kokić direktorica fondacije Izvor nade.

GRAWE osiguranje d.d. Sarajevo je prvo osiguravajuće društvo sa stranim kapitalom u Bosni i Hercegovini. Svoju tradiciju temelji na 193 godine duge tradicije matičnog društva Grazer Wechselseitige Versicherung AG iz Austrije. Usluge GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo trenutno su dostupne u čak 93 ureda širom Federacije BiH u kojima radi više od 362 zaposlenika. U narednom periodu nastavljaju sa unapređenjem svog poslovanja čime ostaje garant dugoročne stabilnosti i sigurnosti za sve interesne grupe: klijente, dioničare, zaposlenike i institucije sistema.

PODIJELI:
TAGOVI: grawe osiguranje donacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi