Donacije Raiffeisen banke ukupne vrijednosti preko 37.000 KM

Filantropi

Donacije Raiffeisen banke ukupne vrijednosti preko 37.000 KM

Podrška radu udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH. Banka izdvaja sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World.

08.11.2021 14:00:35 / Izvor: Akta.ba

Podrška radu udruženja Srce za djecu koja boluju od raka, SUMERO i SOS Dječija sela BiH

Banka izdvaja sredstva od svake transakcije Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World

„Kao odgovoran bankar stvaramo održive vrijednosti za sve naše interesne skupine i podržavamo rad brojnih organizacija, posebno onih u čijem fokusu djelovanja su najosjetljivije kategorije društva. Stoga smo posebno ponosni što smo u prilici uručiti donacije organizacijama čiji rad kontinuirano podržavamo na različite načine već niz godina, te što adresiramo društvena pitanja i težimo da budemo primjer u zajednici. Naše zadovoljstvo je još veće uzevši u obzir humanost njihovih aktivnosti i plemenit cilj njihovog djelovanja“, izjavio je James Stewart, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Kao i prethodnih godina, i ove godine Banka donira sredstva po osnovu transakcija izvršenih Mastercard Shopping karticom. Izdvojeni iznos od 37.894 KM je podijeljen na tri jednaka dijela te doniran udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka, Sumero i SOS Dječija sela u Sarajevu.

 

Raiffeisen banka od 2017. godine izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe za svaku transakciju obavljenu Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World. Kada god klijent izvrši plaćanje ovom karticom na POS uređajima Banka izdvaja i donira 0,10 KM od svake izvršene transakcije. To znači da u okviru ovog projekta klijenti korištenjem kartice pomažu rad tri udruženja čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi