U novu godinu s novim namještajem: Radnici Prointera darovali Dom "Rada Vranješević"

28.12.2021 15:52:20

Namještaj – stolovi, stolice, ormari, komode i nešto bijele tehnike... To je ono što nam je najviše trebalo, kažu u Domu koji su za praznike obradovali zaposleni kompanije Prointer ITSS

U Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" u Banjaluci stigao je namještaj – stolovi, stolice, ormari, komode i nešto bijele tehnike. To je ono što nam je najviše trebalo, kažu u Domu koji su za praznike obradovali zaposleni kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group.

U našim vaspitnim grupama namještaj je, zapravo, „potrošna“ roba koja na svake dvije-tri godine mora da se obnavlja i to je prilično velika stavka u budžetu, objašnjavaju u Domu, i zato im je ovakav novogodišnji poklon izuzetno vrijedan.

"Zaista sam zahvalan zaposlenima u Prointeru na ovoj donaciji koja nas je sve obradovala. U duhu obilježavanja novogodišnjih praznika izrazili smo potrebu za namještajem i bijelom tehnikom za opremanje jedne vaspitne grupe i ta želja nam je ispunjena", kaže Vladimir Kajkut, direktor Doma "Rada Vranješević".

U novogodišnjoj akciji, novac za poklone prikupili su zaposleni u Prointeru i odlučili da, umjesto tradicionalnih paketića, nabave ono što je u domu trenutno najpotrebnije.

"Na inicijativu rukovodilaca sektora naše kompanije organizovali smo akciju u koju su svi rado uključili. Praznični duh, humanost i solidarnost željeli smo da podijelimo sa ustanovom koja decenijama brine o djeci i mladima i da im, na taj način, uljepšamo Novu godinu. Kao i svih prethodnih godina, i ubuduće ćemo biti dio humanitarnih akcija na dobrobit čitave društvene zajednice", kaže Đorđe Mrđa, marketing menadžer u Prointeru.

U Dom "Rada Vranješević" samo u posljednjiih godinu dana pristiglo je dvadestoro mališana, a pun im je vrtić u koji idu i njihova i djeca iz lokalne zajednice, pa je svaka pomoć dobrodošla. Uz ovu "unutrašnju" obnovu i novu fasadu i krov kojima se nadaju u sklopu projekta "Energetska efikasnost", dom će, kažu, biti još bolji i uslovniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi