Svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u Konjicu i Sarajevu

12.09.2014 10:18:41
Svečano otvorena Rafa Žirafa igrališta u Konjicu i Sarajevu

Igrališta, čija ukupna vrijednost iznosi oko 35.000 KM, su opremljena donacijom koja je dio zajedničkog projekta Raiffeisen banke i Western Uniona.

Tokom ove sedmice je u vrtićima Zulejha Begeta u Konjicu, te Biseri u Sarajevu, upriličena ceremonija zvaničnog otvorenja Rafa Žirafa igrališta. Svečanoj primopredaji igrališta prisustvovali su predstavnici Raiffesen banke, predstavnici vrtića, te druge zvanice.

Igrališta, čija ukupna vrijednost iznosi oko 35.000 KM, su opremljena donacijom koja je dio zajedničkog projekta Raiffeisen banke i Western Uniona.

 "Još od 2008. godine Svjetski dan štednje, umjesto nabavke promotivnog materijala i čestitki, obilježavamo donacijom rekvizita za opremanje dječijih igrališta, kako bismo mališanima širom Bosne i Hercegovine obezbijedili ugodan prostor za druženje i igru. Naime, kao društveno odgovorna kompanija kontinuirano nastojimo pomoći zajednici u kojoj djelujemo, pri čemu smo fokusirani na podršku djeci i osobama pod starateljstvom. Stoga me izuzetno raduje što će djeca koja borave u ovim vrtićima imati priliku da se svakodnevno druže s Rafom Žirafom, simbolom naše dječije štednje", izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke, te dodao da Banka i na ovaj način nastoji razviti svijest djece o važnosti štednje i njenom značaju za društvo.

Esma Proho, direktorica JU Dječije obdanište “Zulejha Begeta“ Konjic, je u svoje ime i u ime roditelja izrazila zahvalnost Raiffeisen banci i Western Unionu, te istakla da novo igralište predstavlja značajno unapređenje prostora u kojem se djeca igraju i zabavljaju. 

"Posebno mi je zadovoljstvo što smo sa Raiffeisen bankom i Western Unionom nastavili već ranije započetu, uspješnu saradnju u okviru ovog projekta. Stoga im se u ime uposlenika JU Djeca Sarajeva i u svoje lično ime želim zahvaliti što su ovom donacijom vrtiću Biseri, u sarajevskoj općini Stari Grad, obogatili i oplemenili još jedno mjesto gdje stotinjak mališana svakodnevno boravi", izjavila je Mirjana Jovanović-Halilović, direktorica JU Djeca Sarajeva.

Do sada je, u okviru ovog projekta, donirano 16 igrališta i to u Sarajevu, na Igmanu, zatim u Prijedoru, Zenici, Tuzli, Bihaću, Mostaru, Livnu, Banjoj Luci, te Kaknju. Također, u mjesecu oktobru planirano je svečano otvorenje još jednog dječijeg igrališta, u Doboju. Sva igrališta su opremljena rekvizitima koji zadovoljavaju tehničke i druge standarde i koji su u potpunosti neškodljivi za okoliš, te prilagođeni uzrastu djece kojima su namijenjeni, a imaju za cilj kreiranje sigurnog, zabavnog i poticajnog okruženja za djecu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi