Općina Novo Sarajevo obezbijedila novogodišnje paketiće za djecu iz Nove Kasabe i Srebrenice

31.12.2021 11:30:39

Ove godine, Općina Novo Sarajevo osigurala je i novogodišnje paketiće za 2059 mališana iz trinaest novosarajevskih predškolskih ustanova.

Općina Novo Sarajevo i ove godine obezbijedila novogodišnje paketiće za djecu i mališane iz Nove Kasabe i Srebrenice

Ukupno 171 paketić dobili su učenici Edukativnog centra Nova Kasaba i mališani iz vrtića "Poletarac" iz Srebrenice.

Odlukom Vlade Kantona Sarajevo, Edukativni centar u Novoj Kasabi dodijeljen je kao područna škola novosarajevske OŠ "Malta", zbog čega Općina Novo Sarajevo učenike ove škole ne izostavlja iz svojih redovnih aktivnosti poput dodjele školskih rukasaka prvačićima,  dodjele paketića zdrave hrane povodom Dana dječije nedjelje, te novogodišnjih paketića.

Ove godine, Općina Novo Sarajevo osigurala je i novogodišnje paketiće za 2059 mališana iz trinaest novosarajevskih predškolskih ustanova, što je 800 paketića više nego prethodne godine. Pored vrtića koji djeluju u sklopu Javne ustanove "Djeca Sarajeva", paketići su ove godine obezbijeđeni i za mališane iz šest privatnih vrtića s područja općine Novo Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi