MI-BOSPO podrška UG Budućnost Modriča

Filantropi

MI-BOSPO podržao Sigurnu kuću UG Budućnost iz Modriče

Na samom početku 2022. godine, odnosno prva društveno-odgovorna akcija MI-BOSPO i u ovoj godini usmjerena je na podršku ženama.

18.01.2022 11:11:11 / Izvor: Akta.ba

Na samom početku 2022. godine, odnosno prva društveno-odgovorna akcija MI-BOSPO i u ovoj godini usmjerena je na podršku ženama. I to, podrška Sigurnoj kući UG Budućnost iz Modriče za smještaj žena i djece žrtava porodičnog nasilja.

Udruženje građana Budućnost iz Modriče, a koje realizuje posebnu mjeru podrške zbrinjavanja žrtava porodičnosg nasilja, u procesu je izgradnje izolatorija u kojem će biti smještene štićenice sigurne kuće UG Budućnost iz Modriče koje su pod sumnjom na infekciju Covid-19.

"Jako smo zahvalni na podršci koju nam je MI-BOSPO pružio i raduje nas činjenica da kao društveno odgovorni pravni subjekt uviđa značaj problematike na kojoj mi radimo čime zajednički doprinosimo poboljšanju položaja žena i djece žrtava rodno zasnovanog nasilja. U Sigurnoj kući zaklon i sklonište od nasilja, od osnivanja do danas je pronašlo preko 3.500 žena i djece žrtava nasilja, od čega je 126 djece bez roditeljske pratnje. Ova podrška nam je značajna jer doprinosi da vrata naše Sigurne kuće budu i dalje otvorena za sve one koji se nalaze u kriznoj situaciji." – v.d. direktorica Biljana Savičić.

Udruženje građana Budućnost osnovano je 1996. godine. Od samog početka svog rada pa do danas, bile su i ostale vjerne  svojoj primarnoj strategiji – promociji i zaštiti ženskih  ljudskih prava. Učestvovalo je u donošenju brojnih izmjena zakona koji se tiču zaštite žrtava nasilja, pokrenulo besplatan SOS telefon (1264) koji je žrtvama dostupan 24 sata, organizovalo niz humanitarnih akcija, te otvorilo prvi Muški cenar u BiH u kojem tim stručnjaka radi psihosocijalni tretman onih koji su već počinili nasilje, ali i preventivne aktivnosti namijenjene svim muškarcima iz zajednice, jer smatraju da bez ove karike, svaki rad na potpunoj eliminaciji nasilja je nepotpun.

Članovima i štićenicima ovog udruženja želimo sigurnost i dobro zdravlje;  Udruženje Budućnost da svojim inicijativama i angažmanom nastavi i dalje biti zagovarači bolje i sigurnije budućnosti za sve one kojima je njihova pomoć neophodna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi