EuroExpress brza pošta uručila donacije organizacijama Crvenog krsta širom zemlje

30.03.2022 08:30:24
EuroExpress donacija

EuroExpress brza pošta, vodeća kompanija u djelatnosti brzih pošta, u martu proslavlja 14. godina uspješnog poslovanja, te su svoj rođendan i ove godine odlučili da obilježe kroz humanitarne akcije.

EuroExpress brza pošta, vodeća kompanija u djelatnosti brzih pošta, u martu proslavlja 14. godina uspješnog poslovanja, te su svoj rođendan i ove godine odlučili da obilježe kroz humanitarne akcije. Povodom rođendana kompanije, tradicionalno su pružili podršku društveno odgovornim projektima kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije, te su ove godine donirali sredstva organizacijama Crvenog krsta, a za obezbjeđivanje obroka u gradovima u kojima ova kompanija ima svoje poslovnice. 

Sredstva su donirana za socijalno ugrožene kategorije u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Doboju, Zenici, Tuzli, Laktašima, Trebinju, Prijedoru, Bugojnu, Bihaću, Brčkom, Visokom i Foči. 

Ovim povodom su ispred organizacije Crvenog krsta Banja Luka izjavili: ''Gradska organizacija Crvenog krsta Banja Luka ima javnu kuhinju gdje se svakodnevno priprema 440 toplih obroka za socijalno ugroženo stanovništvo. Svjedoci smo svakodnevnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica, te nam je svaka donacija jako značajna za naš rad." 

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Banja Luka Željkica Ilić dalje nastavlja: "Povodom obilježavanja 14. rođendana EuroExpress brze pošte zahvalni smo im na donaciji u vidu novčanih sredstava za Crveni krst Banja Luka, te im iskreno i od srca u ime svih onih kojima je naša pomoć potrebna zahvaljujemo i želimo uspješan dalji rad i još mnogo rođendana.''

Generalni direktor EuroExpress brze pošte, Marinko Tomić je izjavio da je izuzetno ponosan na sve uspjehe koje ova kompanija već 14 godina niže, te smatra da se uspjeh uvijek treba dijeliti sa onima kojima je pomoć potrebna. On dalje nastavlja: "Četrnaest godina postojanja naše kompanije je rezultat predanog timskog rada i kvalitetne usluge koju godinama pružamo svojim korisnicima. Zahvalni smo na povjerenju koje nam korisnici pružaju svih ovih godina, zahvaljujući kojem smo lider na tržištu. Uspjeh koji danas slavimo željeli smo obilježiti na način da učinimo nešto korisno za zajednicu, jer dijeleći svoj uspjeh osjećamo zadovoljstvo i naš rođendan na taj način dobija još veći smisao. Društvena odgovornost i briga o zajednici je misija sviju nas, a sama pomisao da će ova sredstva usrećiti mnoge sa toplim obrocima, čini nas veoma ponosnim." 

Iz kompanije EuroExpress brza pošta poručuju da su prepoznali humano djelovanje Crvenog krsta i njihovu značajnu ulogu u društvu, te će u skladu sa mogućnostima nastaviti da pomažu humanitarnim organizacijama.

 

PODIJELI:
TAGOVI: EuroExpress donacije Crveni krst

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi