MI-BOSPO podrška radu UG Centar Mali svijet Lukavac

04.04.2022 08:49:30
MI-Bospo podrška radu UG Centar Mali svijet

Djeci, članovima ovog udruženja, MI-BOSPO želi zdravo i lijepo odrastanje, te da uz igru i graju stiču nove navike i znanja

"Svojim radom pokušavamo biti dio rješenja za izazove lokalne zajednice, te da integrišemo djecu sa teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu. Zahvaljujući podršci MI-BOSPO-a, rad sa djecom će biti mnogo kvalitetniji, jer kroz ovaj didaktički materijal djeca će imati zanimljiviji i interaktivniji tretman, a uz adekvatnu stručnu pomoć moći će ostvariti svoj puni potencijal." – kazala je Amra Fatušić, predsjednica udruženja.

Udruženje građana "Centar za ranu intervenciju djece s teškoćama u razvoju Mali svijet" Lukavac, osnovano je 2010. godine i okuplja djecu uzrasta od 18 mjeseci do 6 godina. Trenutno u ovom udruženju boravi 170 djece, od toga 110 djece u centru u Bistarcu i 60 djece u podružnici u Dubravama u Živinicama sa kojima rade 23 redovno zaposlena stručnjaka.

Djeci, članovima ovog udruženja, MI-BOSPO želi zdravo i lijepo odrastanje, te da uz igru i graju stiču nove navike i znanja koja će ih usmjeriti da svojim životnim stazama koračaju hrabro i sigurno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi