Sedam GPS satova za osobe sa poremećajima iz autističnog spektra u Tuzli

17.08.2022 13:47:33
addiko bank donacija gps satovi urdosa

Donacija Addiko Bank Sarajevo

Opremanje djece i osoba sa poremećajima iz autističnog spektra, višegodišnji je projekat Addiko Bank Sarajevo koji je realizovan i u Tuzli, uručenjem sedam GPS satova korisnicima usluga Udruženja roditelja djece i osoba sa autizmom (URDOSA).  Satovi su uručeni roditeljima ovih korisnika u prostorijama Centra za autizam „Meho Sadiković“  koji djeluje na području Tuzlanskog kantona.

„GPS satovi su zaista neophodno pomagalo osobama sa poremećajima iz autističnog spektra, jer njihovim roditeljima/starateljima omogućavaju lagodniji i lakši život uz manje brige, obzirom da u svakom trenutku imaju informaciju o lokaciji na kojoj se dijete nalazi. Zahvalni smo Addiko Bank Sarajevo na ovoj donaciji, uz nadu da će GPS satovi i njihova nabavka i tretman kao ortopedskog pomagala biti sistemski riješeni u našoj zemlji“, istakla je Emina Altumbabić, predsjednica Udruženja URDOSA Tuzla.

„Pokrenuli smo  prije nekoliko godina ovaj projekat kao reakciju na potrebu brojnih roditelja i staratelja osoba sa poremećajima iz autističnog spektra, kojima GPS satovi mogu spasiti život. Cilj projekta je skrenuti pažnju na problematiku djece sa poremećajima iz autističnog spektra i nepostojanju sistemskog rješenja kojim bi se GPS satovi za ovu djecu tretirali kao ortopedska pomagala, te bi ih tako mogli besplatno dobiti“, istakao je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko Bank Sarajevo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi