Bosanskom kahvom i slasticama Hoše komerc počastio korisnike usluga Gerontološkog centra u Sarajevu

03.10.2022 14:45:01

Hoše komerc već tradicionalno obilježava Međunarodni dan kafe, jednog od najomiljenijih napitaka u Bosni i Hercegovini.

Hoše komerc, domaći tržni lanac sa najdužom tradicijom, jučer je sa svojom Merka kafom i ukusnim Bony slasticama počastio korisnike usluga Gerontološkog centra u Sarajevu, a povodom povodom Međunarodnog dana kafe. 

Hoše komerc već tradicionalno obilježava Međunarodni dan kafe, jednog od najomiljenijih napitaka u Bosni i Hercegovini.

"Bila nam je namjera da ovaj put obradujemo naše sugrađane i sugrađanke treće životne dobi, da zajedno s njima provedemo ugodne trenutke uz bosansku kahvu i naše ukusne slastice. Drago nam je da smo pričinili zadovoljstvo svima njima. Bilo je zaista veselo, a naše dede i nane čak su sa 'Breskvicom' zaigrali i bosansko kolo", ističu u Hoše komercu. 

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite.

U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.

"Bosanska kafa je jedno od obilježja Bosne i Hercegovine. Spadamo u nacije koje vole kafu, i sve što ona predstavlja a to su zajedništvo, druženje i merak koji nas sve spaja. Lijepo je njegovati tradiciju, pogotovo ako je ona zajednička svima u našoj lijepoj domovini", poručuju iz Hoše komerca. 

Merka kafa domaći je brend kojeg je razvila firma Hoše komerc. Merka – Minas mljevena kafa pakuje se u kvalitetnu ambalažu koja čuva aromu i kvalitet sirovine. 

Kafa Merka prži se, melje i pakuje u pogonu kompanije Hoše komerc u Sarajevu. Prošle godine kompanija je investirala u najsavremeniju pržionu, mlin i pakeraj. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi