Hoše komerc i djeca iz vrtića Mladost zajedno obilježili Međunarodni dan djeteta

22.11.2022 10:05:00

Kompanija Hoše komerc proslavila je i ove godine Međunarodni dan djeteta, ovaj put sa djecom iz vrtića Mladost u Butimiru, uz kolače i popularnu "Breskvicu".

"Djeca su naša radost, i naši najvjerniji kupci. Svaki put uživamo i mi i oni kada za njih priredimo druženje uz igru, naše ukusne Bony slastice i simpatičnu 'Breskvicu', za koju su mališani pokazali neku posebnu vrstu empatije", ističu u Hoše koemrcu. 

Hoše komerc u posljednjih nekoliko godina nastoji na zanimljiv način obilježiti Međunarodni dan djeteta, u nastojanju da taj dan pokloni posebnu pažnju svoj djeci.

"Prije dvije godine istim povodom našim Bony tortama iznenadili smo djecu bez roditeljskog staranja u Domu na Bjelavama. Prošle godine smo se družili sa djecom iz SOS Dječijih sela BiH. Prije nekoliko godina djeca iz  vrtića Mladost su posjetila nas u našoj Tvornici slastica, i uživali u praviljenju kolača zajedno s našim poslastičarima. Ove godine smo odlučili da im sa našom "Breskvicom" i kolačima uzvratimo posjetu."

Svake godine se 20. novembra obilježava Međunarodni dan djeteta kao dan posvećen djeci i njihovoj dobrobiti. Generalna skupština UN-a je toga dana 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Njome se pokušalo odrediti specifične potrebe djece i mladih, njihovi specifični problemi vezani uz razvoj, odrastanje, podređenost odraslima, iskorištavanje, zlostavljanje. "Konvencija o pravima djeteta" je najviše puta ratificirani dokument o ljudskim pravima u cijelom svijetu.

Bony slastice se proizvode u jednoj od najsavremenijih tvornica u Bosni i Hercegovini i regiji. Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi