Pozitivna priča

SOS Dječijim selima u BiH donirano 5.000 KM izdvojenih od prodaje Glade Winter artikala

24.01.2023 13:09:20
sos dječija sela bih orbico bingo donacija

Donacijom u iznosu od 5.000 KM, izdvojenom od prodaje Glade Winter artikala u Bingo trgovinama, u protekla dva mjeseca, dvije kompanije, ali i svi kupci, bili su dijelom stvaranja praznične čarolije

Važnost praznika provedenih u porodičnom okruženju i ove godine su prepoznali u kompanijama Bingo i Orbico. Donacijom u iznosu od 5.000 KM, izdvojenom od prodaje Glade Winter artikala u Bingo trgovinama, u protekla dva mjeseca, dvije kompanije, ali i svi kupci, bili su dijelom stvaranja praznične čarolije za djecu koja su praznike proveli uz najljepše mirise doma u zagrljaju SOS roditelja.

„Najljepše priče iz biznisa su one koje uzrokuju osmijehe. Orbico, Glade, naši kupci i mi ispričali smo još jednu takvu. Pružanje podrške SOS Dječijim selima u BiH nastavljamo, drago nam je da smo ne samo njihov najbolji prijatelj, nego i inicijator i platforma za dobra djela naših poslovnih partnera koji imaju istu misiju kao Bingo, izjavila je rukovodilac službe trade marketinga Binga Tatjana Paunoski.

„Orbico doo izražava veliko zadovoljstvo zbog učešća u izuzetnoj kampanji, već drugu godinu za redom, u kojoj je izdvojenim sredstvima od prodaje Glade Winter artikala, a u saradnji sa kompanijom Bingo, doniran iznos od 5.000 KM SOS Dječijim selima. Svi kupci koji su u prazničnim danima kupili Glade Winter u Bingo prodajnim centrima su sudionici ove donacije i zbog toga im iskazujemo veliku zahvalnost. Vrijeme praznika je pravi trenutak da omogućimo djeci iz SOS Dječijih sela u BiH da imaju sretne uspomene i praznike koje svako dijete zaslužuje. Male radosti u porodičnom okruženju pružaju sigurnost, ali i put ka samostalnosti, obezbjeđujući im sve što je potrebno da se osjećaju osnaženim i spremnim za život“, rekao je nacionalni menadžer ključnih kupaca kompanije Orbico Namik Osmanović.

„Često najljepše uspomene iz djetinjstva vežemo za praznike provedene sa porodicom i prijateljima. U SOS Dječjim selima u BiH nastojimo baš takve sretne trenutke pružiti dječacima i djevojčicama jer znamo da će to sutra biti njihove najdraže uspomene. Kompanija Bingo, kao naš najbolji prijatelj već deceniju je dio života mališana i kontinuirano nam pomaže u našoj misiji da djeci osiguramo bolju budućnost. Tako su i ovoga puta zajedno sa partnerom, kompanijom Orbico, bili dijelom stvaranja praznične čarolije u porodicama SOS Dječijih sela u BiH. Zahvalni smo našim prijateljima iz kompanija Bingo i Orbico, ali i svim kupcima koji su dali svoj doprinos kupovinom Glade Winter artikala u Bingo trgovinama“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH tokom protekle godine pružila je brigu za 216 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica direktno je podržala 437 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi