ISPORUČENO 13 STAMBENIH KONTEJNERA

Monarkon i Pomozi.ba udružili snage u humanitarnom projektu pomoći Turskoj i Siriji

09.03.2023 12:28:32

54 šlepera otišlo prema ugroženim područjima Turske i Sirije razorenim zemljotresima.

Nakon zemljotresa koji je pogodio pojedine dijelove Turske i Sirije, gdje je poginulo preko 50.000 ljudi, organizacija Pomozi.ba je danonoćno je radila na organizaciji slanja konvoja pomoći ugroženim područjima. Shodno donacijama koje su dobili, obezbijedili su 13 novih stambenih kontejnera za ljude koji su ostali bez krova nad glavom, usljed razornih zemljotresa.

"U nesvakidašnjoj situaciji, kao što je ova, bili smo sretni što smo mogli da doprinesemo bar koliko toliko za ugrožene ljude, te da ponudimo naše stambene kontejnere udruženju Pomozi.ba Unutar svakog kontejnera je urađen sanitarni čvor, kao i mjesto za spavanje, te se nadamo da će ovakav vid smještaja pomoci ugroženim ljudima", istakli su iz bh. firme Monarkon.

Bosanci i Hercgevoci su još jednom pokazali koliko srce imaju, istakli su iz organizacije Pomozi.ba, gdje je u prvom konvoju otišlo 50 šlepera, a u drugom 54 šlepera humanitarne pomoći. Planirano je još 15 novih šlepera pomoći. Ovo je ujedno i podsjetnik za sve dobre ljude, da je donacija igračaka za djecu, i dalje na snazi.

 

 www.monarkon.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi