Javni poziv

Na proljeće 2023. godine biće dodjeljeno 120 plastenika sa dodatnom opremom i sadnicama

09.03.2023 14:52:43
muslim aid javni poziv plastenici

Muslim Aid Association je u saradnji sa općinama partnerima raspisao javne pozive za dodjelu plastenika sa dodatnom opremom

Muslim Aid Association će u saradnji sa donatorima i 13 općina/gradova partnera u 2023. godini donirati 240 plastenika sa dodatnom opremom i sadnicama za poljoprivredne proizvođače kroz implementaciju projekta „Ekonomsko osnaživanje socijalno I materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plasteniku“.

Na proljeće 2023. godine biće dodjeljeno kroz programe sufinansiranja 120 plastenika sa dodatnom opremom i sadnicama a na jesen isto toliko. Projekat će u toku 2023. godine biti implementiran u 13 općina/gradova. 

Ciljne grupe ovog projekta su socijalno i materijalno ugrožene osobe, osobe sa minimalnim primanjima te mlade osobe koje usljed nezaposlenosti ili vrlo niskih primanja nisu u mogućnosti da obezbjede normalan život za sebe i porodicu.  Pored start up paketa, korisnici će imati priliku da prisustvuju teoretskoj edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje a koja ima za cilj povećati nivo znanja i vještina korisnika projekta.

Korisnici koji će biti izabrani putem javnih poziva će dobiti uz sufinansiranje plastenik od 100m2 sa sistemom za navodnjavanje, mulch folijom i sadnicama,kako bi se potaknula njihova održivost i intenzivirala plastenička proizvodnja u Bosni i Hercegovini.

Projekat se realizuje u sklopu Muslim Aid-ovog programa socio-ekonomskog osnaživanja, a biće realizovan u sljedećim Općinama/Gradovima: Jajce, Sokolac, Lukavac, Prnjavor, Vareš, Jezero i Šipovo.

Javni pozivi su u toku i objavljeni su na web stranici Muslim Aid Association i na stranicama jedinica lokalne samouprave.

Muslim Aid Association poziva sve zainteresovane koje spadaju u navedene ciljne grupe da se prijave na javne pozive.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi