Svijest o donatorstvu

Kroz zajedničku kampanju Mastercarda i SOS Dječijih sela u BiH ostvaren rast online donacija

16.03.2023 09:46:12
Prijateljstvo je da traje Mastercard SOS djecija sela

Kompanija Mastercard u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH, realizovala je kampanju “Prijateljstvo je da traje“

Kompanija Mastercard u saradnji sa internacionalnom humanitarnom organizacijom SOS Dječija sela u BiH, realizovala je kampanju “Prijateljstvo je da traje“, a ista je uspješno završena krajem februara.

Kroz digitalnu platformu i online način doniranja korisnici iz cijele Bosne i Hercegovine su svoju humanost stavili u funkciju stvaranja pozitivih promjena u životima djece koja borave u SOS Dječijim selima. Tokom dva mjeseca trajanje kampanje zabilježen je rast ukupnog broja donacija od 68%, a uz pomoć Mastercarda broj novih donatora, odnosno broj prvih transakcija je porastao za 106%, u poređenju sa istim periodom prošle godine. Naime, u cilju povećanja dugoročnih donacija, Mastercard je stavio ključne prednosti digitalnih tehnologija i digitalnih plaćanja u funkciju dobročinstva i filantropije, te je tokom promotivnog perioda svaku prvu pojedinačnu donaciju uplaćenu kroz online platformu uvećao za isti iznos.

Na ovaj način, Mastercard je pokazao da je posvećen održivom razvoju, digitalizaciji i pomaganju lokalnoj zajednici, a prijateljstvo izgrađeno sa SOS Dječijim selima u BiH je primjer funkcionalne inkluzije kroz osnaživanje krajnjih korisnika, a sve sa zajedničkim ciljem, a to je poboljšanje uslova života djece koja žive  u porodicama zajedno sa braćom i sestrama i svojim SOS roditeljima.

U SOS Dječijim selima akcenat je na porodičnom okruženju, a topli dom djeca dobijaju zahvaljujući donacijama plemenitih ljudi i kompanija, ali prije svega brizi SOS roditelja. Sredstva donirana kroz ovu kampanju i online platformu pomoći će da se obezbijedi kontinuitet finansiranja svakodnevnih potreba djece i mladih te osiguraju kvalitetni uslovi za bezbrižno odrastanje. SOS Dječija sela u BiH kroz različite programe svakodnevno brinu o više od 1.000 djece i mladih bez roditeljskog staranja, kao i djece i mladih koji su u riziku od odvajanja.

Mastercard i organizacija SOS Dječija sela u BiH ističu važnost podizanja svijesti o donatorstvu, kao i o bitnosti pružanja kontinuirane podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Online način doniranja kroz digitalne platforme objedinjuje napore da se ukaže na sve prednosti koje digitalna plaćanja i saradnja sa tehnološkim kompanijama mogu da donesu dobrotvornim organizacijama te je važno napomenuti da svi članovi društvene zajednice mogu imati koristi od inkluzivne, digitalne ekonomije. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi