Paketi za narodnu kuhinju

Povodom 6. aprila Hoše komerc paketima sa hranom obradovao korisnike Narodne kuhinje Stari Grad

07.04.2023 09:54:12

Narodna kuhinja Stari Grad "Tetka Zilha" svakodnevno sprema hranu za oko 300 domaćinstava i 750 pojedinaca koji su u potrebi.

Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, je povodom 6. aprila Dana grada Sarajeva paketima sa hranom obradovao korisnike Narodne kuhinje Stari Grad "Tetka Zilha" na Baščaršiji. 

Već tradicionalno svake godine Hoše komerc povodom Dana grada Sarajeva simboličnim poklonima daruje građane ali i radnike službi i javnih ustanova koji daju poseban dorpinos normalnom funkcionisanju glavnog grada Bosne i Hercegovine. Do sada su to bili radnici javnih službi kao što su Hitna pomoć, pripadnici MUP-a, vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade. Ovaj put budući da smo u ramazanu, odabranom mjesecu kada s posebnim motivom nastojimo činiti dobro i pomagati onima koji su u stanju potrebe, odlučili smo se da paketima sa hranom pomognemo korisnike Narodne kuhinje "Tetka Zilha", kazao je Berin Bozalija direktor Hoše koemrca. 

Narodna kuhinja Stari Grad "Tetka Zilha" svakodnevno sprema hranu za oko 300 domaćinstava i 750 pojedinaca koji su u potrebi. Vrijedni uposlenici i volonteri Narodne kuhinje su i ove godine spremali iftare, a bit će spremljen i bajramski ručak za sve korisnike i postače. 

"Svakodneni poslovi uposlenika naše Narodne kuhinje je obezbijediti korisnicima topli obrok i užinu, tj. voće. Svaka donacija nam znači puno, kako našim korisnicima koji su u teškim situacijama, bez primanja. Radi se o starijim osobama u penziji, socijalno ugroženim građanima. Ovim putem bismo se zahvalili Hoše komerc kompaniji koja već tradicionalno svake godine za ramazan pomaže Narodnoj kuhinji, njenim korisnicima i postačima", riječi su upravnika Narodne kuhinje "Stari Grad "Tetka Zilha", Amira Radeljaša.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Prva prodavnica Hoše komerca osnovana je davne 1979. godine, kao dio porodičnog biznisa. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnica i radnika, posjeduje 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Hoše komerc – Mjesto koje volim!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi