Donacija

Općina Centar donirala 32.000 KM za jednu porodicu iz SOS Dječijeg sela u Sarajevu

12.04.2023 14:57:01
općina centar sos dječija sela bih Srđan Mandić Malik Garibija

Općina Centar iz svog budžeta obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM.

Općina Centar iz svog budžeta obezbijedila je sredstva u iznosu od 32.000 KM kojim će biti osigurano sve što je potrebno tokom godine dana za šest dječaka i djevojčica iz jedne porodice u SOS Dječijem selu u Sarajevu. Tim povodom načelnik Općine Srđan Mandić i nacionalni direktor organizacije Malik Garibija potpisali su sporazum o saradnji.

Načelnik Mandić je pohvalio humani rad ove organizacije i iskazao spremnost Općine da i u narednom periodu pomogne realizaciju programskih aktivnosti.

„Raduje me da smo u prilici izdvojiti novčana sredstva kako bismo, kao odgovorna lokalna zajednica, olakšali svakodnevni život i brigu za šestoro mališana. Posebno želim odati veliko poštovanje menadžmentu i uposlenicima SOS Dječijih sela u BiH, koji sa velikom ljubavlju i pažnjom ovoj djeci pružaju siguran dom, osjećaj porodice i zajedništva a što im je potrebno da bi postali nezavisni i odgovorni ljudi. Prepoznali smo značaj porodičnog modela brige i podrške najranjivijim kategorijama društva te odmah poduzeli konkretne korake obezbijedivši sredstva u iznosu od 32.000 KM u Budžetu Općine za ove namjene. Svako dijete zaslužuje priliku da raste u zdravom okruženju, gdje su ljubav, briga i podrška glavne vrijednosti“, istakao je načelnik Mandić.

Iako SOS Dječija sela u BiH brinu o djeci i mladima iz cijele Bosne i Hercegovine,  najviše djece dolazi iz Kantona Sarajevo. Utoliko je značajno jačanje partnerstva s općinama Kantona koje su prepoznale rad organizacije i pružili podršku kroz uvrštavanje porodičnih troškova na godišnjem nivou u općinske budžete za 2023. godinu.

„Gotovo tri decenije brinemo o djeci i mladima bez roditeljskog staranja kojima nastojimo osigurati djetinjstvo kakvo imaju i njihovi vršnjaci. Kako bismo pružili što bolji kvalitet brige za svako dijete potrebna nam je podrška naših donatora, a posebno smo sretni kada naši lokalni partneri prepoznaju važnost našeg rada. Uz podršku Općine Centar, za šestoro mališana iz jedne porodice u SOS Dječijem selu u Sarajevu možemo osigurati sve što je tokom godine potrebno za njihovo sigurno i sretno odrastanje, u porodičnom okruženju“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi