Donacija poljoprivredne mehanizacije

Organizacija World Vision i Općina Breza osigurali sredstva za nabavku deset motokopačica (Foto)

09.06.2023 16:17:58

Realizacija nastavka projekta ekonomske podrške porodicama, koji na području općine Breza sprovodi organizacija "World Vision International" u BiH (WVI BiH), obilježena je donacijom poljoprivredne mehanizacije za deset domaćinstava.

Realizacija nastavka projekta ekonomske podrške porodicama, koji na području općine Breza sprovodi organizacija "World Vision International" u BiH (WVI BiH), obilježena je donacijom poljoprivredne mehanizacije za deset domaćinstava. Podjela u okviru koje je raspoređeno deset motokopačica sa priključcima za lakšu obradu zemlje, upriličena je 8. juna u dvorištu Osnovne škole “Enver Čolaković” Breza.

"Neke od ovih porodica su ranije dobile plastenike, tako da sad imaju veoma konkretnu podršku svojim porodičnim budžetima. Uslov za dodjelu mehanizacije bio je da porodica ima dijete uključeno u program organizacije WVI BiH i da se članovi porodice bave poljoprivredom. Donacija je realizovana u saradnji s Općinom Breza koja je obezbijedila 50 posto sredstava", rekao je Adnan Salihagić, uposlenik organizacije WVI BiH.

Poljoprivrednu mehanizaciju isporučila je banjalučka firma “Agromehanika”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi