Finansijska podrška

Općina Novi Grad Sarajevo izdvojila 15.000 KM za podršku JU Gerontološki centar Sarajevo

04.07.2023 14:58:45

Ovim sredstvima Općina Novi Grad pomaže "Gerontološki centar Sarajevo" pri realizaciji njihovih potreba

Pomoćnik načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić zajedno sa saradnicima posjetio je KJU "Gerontološki centar" Sarajevo. U okviru posjete sa direktorom Centra Mirzom Musom potpisan je sporazum o finansijskoj podršci koju Općina Novi Grad Sarajevo kontinuirano pruža ovoj javnoj ustanovi.

Iz ovogodišnjeg budžeta izdvojena su sredstva u iznosu od 15.000 KM. Ovim sredstvima Općina Novi Grad pomaže "Gerontološki centar Sarajevo" pri realizaciji njihovih potreba sa ciljem da se starijim osobama, korisnicima Centra, osiguraju što bolji uslovi za život i boravak.

Pomoćnik načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić kazao je da je zadovoljan projektima i radom Gerontološkog centra, te je istakao da cjelokupno osoblje svoj posao obavlja vrlo profesionalno.

"Dugi niz godina mi imamo odličnu saradnju sa Gerontološkim centrom i zaista smo zadovoljni. Ovdje šta god da uradite i odobrite, ide u korisne svrhe. Danas smo sa osobljem razgovarali i iskreno se divim ovim ljudima kako paze korisnike, te kakva je usluga, stanje sa čistoćom, higijenom i ostalim. Okolina ovog centra je tako lijepo uređena. Tokom posjete razgovarali smo o budućoj saradnji i projektima koji bi bili jako korisni za lokalnu zajednicu koja ima dosta starijih osoba koje se nalaze u svojim stanovima, a u potrebi su za kućnom njegom", kazao je Delalić.

Direktor JU "Gerontološki centar" Mirza Musa zahvalio se Općini Novi Grad Sarajevo na kontinuiranoj saradnji i podršci. Kazao je kako je Općina prepoznala potrebu pomoći Gerontološkom centru, te da u narednom periodu očekuju dosta više aktivnosti koji će biti od značaja za starije stanovnike koji su u potrebi. "Sredstva koja su dodjeljena prošle godine značajna su bila za nabavku rashladne komore za potrebe naše kuhinje", istakao je Musa.

Ovom prilikom direktor Gerontološkog centra dodijelio je zahvalnicu Općini Novi Grad Sarajevo za kontinuiranu saradnju i podršku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi