Donacija

U okviru 15. Telemach Omladinskog Film Festivala Sarajevo održana humanitarna aukcija

25.07.2023 14:08:13

Sredstva od prodaje rekvizita košarkaške reprezentacije BiH su donacija Roditeljskoj kući u Sarajevu

Nedavno održani, 15. Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo, osim smotre najboljih filmskih ostvarenja mladih stvaralaca, svojim posjetiocima je pružio i priliku da pokažu humanost učešćem u dobrotvornoj aukciji sportskih rekvizita košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Idejni tvorac i pokretač ove inicijative je kompanija Telemach BH, generalni sponzor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i svih košarkaških selekcija BiH. 

Na aukciji su ponuđeni rekviziti košarkaške reprezentacije sa potpisima sportista. Sredstva prikupljena prodajom pomenutih rekvizita donirana su Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka s ciljem podrške radu Roditeljske kuće u Sarajevu i stvaranju boljih uslova za boravak oboljele djece i njihovih porodica. 

"Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali u aukciji i izdvojili sredstva u plemenite, humane svrhe.  Liječenje raka je dugotrajan, složen i neizvjestan proces. Svjesni smo pozitivnog utjecaja porodičnog okruženja i tople, kućne atmosfere na opće stanje oboljelih, tako da je naša podrška Roditeljskoj kući neupitna. Iako bismo to silno željeli, mi ne možemo učiniti da bolest nestane, ali možemo svim tim malim herojima i njihovim bližnjima poručiti da nisu sami te da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da olakšamo barem jedan segment njhove borbe za ozdravljenje", istakao je Admir Drinić, CEO  Telemach BH. 

Telemach BH je prijatelj Roditeljske kuće od njenog starta i ponosni inicijator podrške radu pojedinačnih apartmana za porodice, među kojima je i Telemach soba, što olakšava sistem samoodrživosti ove institucije. Posvećenost ovom projektu, skupa sa Telemach fondacijom, kompanija Telemach BH pokazuje i kontinuiranim obnavljanjem ugovora o saradnji s Udruženjem Srce za djecu koja boluju od raka, u okviru kojeg su tokom posljednjih nekoliko godina realizirane brojne aktivnosti u cilju podrške Roditeljskoj kući. 

PODIJELI:
TAGOVI: Telemach humanitarna aukcija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi