Prijevoz učenika

Bosanska Krupa: 40.000,00 KM za nabavku kombija JU Druga osnovna škola Bosanska Krupa

27.07.2023 00:00:00
Nabavka kombija

Nabavka kombija JU "Druga osnovna škola" koji će se koristiti za prijevoz učenika koji žive u ruralnim područjima grada.

Grad Bosanska Krupa posjetila je jučer delegacija Kantona Sarajevo koju su činili ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice u Vladi Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić. 

Ovom prilikom su ministrica Enda Pavić Pečenković i gradonačelnik Armin Halitović potpisali Sporazum o saradnji u cilju održivog povratka kojim je predviđena zajednička saradnja u realizaciji projekta nabavke kombija za prijevoz učenika JU "Druga osnovna škola" Bosanska Krupa.

Rezultat je ovo rada i zalaganja zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Irfana Čengića, na čiju inicijativu je Vlada Kantona Sarajevo u svrhu sufinanciranja projekta nabavke kombija izdvojila 40.000,00 KM.

"Ovom prilikom želim da iskažem svoje zadovoljstvo što je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo imalo priliku i mogućnost da pomogne Gradu Bosanska Krupa sa 40.000,00 KM za nabavku kombija JU "Druga osnovna škola" koji će se koristiti za prijevoz učenika koji žive u ruralnim područjima grada. Radi se uglavnom o povratničkim porodicama i djeci koja moraju preći određeni broj kilometara kako bi došli na nastavu. Želim i da se zahvalim Gradu Bosanska Krupa što je iskazao potrebu za ovaj vid pomoći, ali i da iskažem svoje zadovoljstvo što smo mogli da udovoljimo ovom zahtjevu" istakla je ministrica Enda Pavić Pečenković.

U narednom periodu pristupit će realizaciji ovog projekta i nabavci kombija za prijevoz učenika JU "Druga osnovna škola"

"Želim da se zahvalim ministrici Endi Pavić Pečenković i zastupniku u Skupštini Kantona Sarajevo Irfanu Čengiću na čiju inicijativu smo dobili 40.000,00 KM za nabavku kombija koji će se koristiti za prijevoz učenika JU "Druga osnovna škola". Mi sada ulazimo u proces nabavke kombija, a ukoliko bude potrebe, Grad Bosanska Krupa će obezbijediti dodatna sredstva kako bi se školi kupio moderan minibus za prijevoz učenika" kazao je gradonačelnik Halitović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi