Pozitivan primjer

MI-BOSPO uručio donaciju Udruženju TK RE-SET

15.08.2023 11:51:43
MI-Bospo Udruženje TK RE-SET

MI-BOSPO je uručio donaciju, računarsku opremu Udruženju za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom Tuzlanskog Kantona RE-SET.

Podrška Udruženju za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom TK RE-SET

MI-BOSPO je uručio donaciju, računarsku opremu Udruženju za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom Tuzlanskog Kantona RE-SET.

Udruženje za edukaciju, profesionalno osposobljavanje i socijalno osnaživanje osoba sa invaliditetom Tuzlanskog Kantona RE-SET se isključivo bavi zapošljavanjem mladih osoba sa invaliditetom. Posvećeni su njihovoj edukaciji u IT sektoru i pomaganju tokom školovanja, u vidu stipendiranja. Osnovano je 24.8.2020. godine, a od osnivanja pa do danas uspješno su na nedoređeno zaposlili pet mladih osoba sa invaliditetom, kojim je to ujedno i prvo zaposlenje.

"Zahvaljujem se MI-BOSPO-u, u ime udruženja, i svoje ime, što je kao društvena organizacija prepoznala potrebu da podrži rad našeg udruženja. Mi smo udruženje koje isključivo stipendira, školuje i zapošljava mlade osobe sa invaliditetom. Mnogo će nam značiti Vaša donacija u našem radu, odnosno u edukaciji i poslovnom usavršavanju mladih osoba sa invaliditetom." – izjavio je Aladin Kavgić, predsjednik udruženja.

Ovo udruženje je pozitivan primjer brige o mladim osobama sa invaliditetom koje im pruža priliku za zasnivanje radnog odnosa, sticanje radnog iskustva, a ujedno pruža podršku i tokom samog školovanja. Iako postoje samo tri godine, uradili su mnogo toga za dobrobit osoba sa invaliditetom i društva.

MI-BOSPO podržava organizacije i njihove projekte koji su usmjereni na pružanje podrške osobama sa invaliditetom. Upravi i članovima ovog udruženja, MI-BOSPO želi mnogo uspjeha u implementaciji svih trenutnih, ali isto tako i budućih projekata, na kojima, vjerujemo, već uveliko rade.

MI-BOSPO, inspirisani Vašim uspjehom!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi