Podrška porodilištima

Bingo i Leda u humanitarnoj akciji "Sve za naše bebe"

29.08.2023 08:07:19
Bingo humanitarna akcija Sve za naše bebe

Dvije donacije po 10.000 KM Bingo i Leda su donirali za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini i to Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nakon porodilišta u Tuzli, Kantonalna bolnica Zenica primila donaciju od 10.000 KM

U zajedničkoj akciji prirodne izvorske vode Leda i najvećeg trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini "Sve za naše bebe" koja je trajala od 1. juna do 31. jula 2023. godine. prikupljeno je 20.000 KM.

Dvije donacije po 10.000 KM Bingo i Leda su donirali za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini i to Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i Kantonalnoj bolnici Zenica.

"Želim zahvaliti Ledi i Bingu na donaciji koja će dobro doći našem porodilištu i sa kolegama iz Odjela ginekologije i porodiljstva ćemo odlučiti gdje ćemo utrošiti sredstva" kazao je direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Tarik Zulović.

Tokom trajanja ove humanitarne akcije, svaka kupovina bilo koje boce Leda vode u Bingo trgovinama rezultirala je donacijom od 0,10 KM za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini.

"U posljednja 2 mjeseca prikupljali smo sredstva za humanitarnu akciju "Sve za naše bebe". Zahvaljujemo našim kupcima koji su prepoznali ovu akciju i tako pomogli bolnicama u nabavci opreme koja im je potrebna. Leda i Bingo uvijek nastoje pomoći onima kojima je najpotrebnije." Riječi su Petra Širića, voditelja kategorije pića u kompaniji Lukas Nakić.

Iz Binga su istakli da su im kampanje koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života najdraže. "Tako i ova kampanja pomaže budućim majkama i porodiljama da najvažniji trenutak u životu dožive u što ugodnijoj atmosferi Odjela ginekologije i porodiljstva, ali i bebama osigurava kvalitetno okruženje u dobro opremljenom porodilištu.", izjavila je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga Binga.

Ovom donacijom završava kampanja kojoj su najviše doprinijeli Bingovi kupci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi