Za bolju školu

Bingo City Centri u Sarajevu i Tuzli donirali po 10.000 KM dvjema osnovnim školama

18.09.2023 11:35:32
Bingo City Centri za bolju školu

Bingo City Centar je ponovno stao uz đake tuzlanskih i sarajevskih osnovnih škola, pružajući im priliku za sjajan početak školske godine.

Školska vrata ponovno su se otvorila ovog septembra, a đaci su s oduševljenjem zakoračili u svoje učionice, svjesni da ih čeka mnogo avantura.

U duhu podrške lokalnoj zajednici i obrazovanju, Bingo City Centar je ponovno stao uz đake tuzlanskih i sarajevskih osnovnih škola, pružajući im priliku za sjajan početak školske godine.     

Kupci u trgovinama BCC Sarajevo i BCC Tuzla u periodu od 21. augusta do 15. septembra nakon obavljene bilo koje kupovine sačuvani račun mogli su ubaciti u odabrani ormarić s oznakom škole kojoj žele da BCC donira iznos od 10.00O KM, koji je dva puta veći u odnosu na prethodnu godinu.

Ove godine Bingo City Centar Tuzla donirat će 10.000 KM osnovnoj školi Miladije u Tuzli, dok će Bingo City Centar Sarajevo isti iznos donirati osnovnoj školi Osman Nakaš u Sarajevu.

Ovim činom, Bingo City Centar još jednom je potvrdio svoju društvenu odgovornost i predanost lokalnoj zajednici.

Iz Bingo City Centra poručuju: "Koraci koje pravimo, ma koliko bili mali, čine razliku. Ovim projektom želimo potaknuti i naše prijatelje, poslovne partnere i kolektive da nam se pridruže kako bismo zajedno osigurali da povratak u školske klupe bude ispunjen smijehom i radošću."

Najveći zbir računa, prošle godine, u Tuzli, imala  je osnovna škola Tušanj, a u Sarajevu osnovna škola Čengić vila I. Škole su ovu vrijednu donaciju iskoristile za uređenje i opremanje školskih učionica.

Ovo je samo jedan od mnogih projekata koje Bingo City Centar planira kako bi podržao obrazovanje i lokalnu zajednicu. „Za bolju školu!“ je ponovo tu u augustu 2024. godine.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi