Dani otvorenih vrata 2023

Hoše komerc sudjelovao u Nahlinom humanitarnom bazaru, osigurane stipendije za studentice u potrebi

25.09.2023 11:46:59

Osim slastica iz programa Bony i kafe Merka, Hoše komerc donirao je i novčana sredstva u fond iz kojeg će se isplaćivati stipendije.

Hoše komerc, domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini, sudjelovao je u humanitarnom bazaru hrane kojeg je danas u okviru "Dana otvorenih vrata 2023" organizovao Klub mladih "Tignum" Centra za edukaciju i istraživanje "Nahla". Sav prihod ostvaren prodajom hrane iskorsit će se za stipendiranje studentica u potrebi.

Osim slastica iz programa Bony i kafe Merka, Hoše komerc donirao je i novčana sredstva u fond iz kojeg će se isplaćivati stipendije. Uz humanitarni bazar posjetioci su mogli saznati korisne informacije o aktivnostima Tignuma i Nahle. 

"Priredili smo raznovrstan program, iz kojeg uz humanitarni bazar hrane, izdvajam radionicu o profesionalnoj orijentaciji, predavanje o osnovama znakovnog jezika, učešće u panel diskusiji "Solidarnošću do zajednice" na kojoj smo razgovarali o vrstama impakta koje volontiranje i društveni angažman imaju na naše društvo i zašto je važno da svaki pojedinac/ka aktivno bude dijelom svoje zajednice. Osim toga posjetioci su mogli pokazati nivo općeg znanja na takmičarskom kvizu, i družiti se sa "Tignumkama" i djevojkama koje žele postati dijelom Tignuma. Hoše komercu bih se ovom prilikom zahvalila što su nas i ovaj put podržali. Sva prikupljena sredstva koristit ćemo za stipendiranje društveno odgovornih studentica u stanju potrebe", kazala je koordinatorica projekta za mlade u Nahli, Ilma Čosić.

Centar za edukaciju i istraživanje Nahla je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2000. godine u Sarajevu. Nahla realizuje projekte i aktivnosti na lokalnom nivou, u oblasti obrazovanja odraslih i društvenih istraživanja, sa posebnim fokusom na osnaživanje žena svih uzrasta kroz obrazovanje, umrežavanje, savetovanje i poslovnu podršku, veru i duhovnost, promociju zdravlja i sport i rekreaciju .

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, te veleprodaju i distribuciju brendova, kao što je Meggle, Bony slastice, kafa Merka, itd. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 8 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi