Online donacija

Mastercard i ove godine odlučio biti tu za djecu iz SOS Dječijih sela u BiH

30.11.2023 13:09:26
mastercard donacija sos dječijim selima bih

Tokom kampanje "Biti tu za njih", svaki Mastercard korisnik, online mjesečnim doniranjem željenog iznosa, može dati lični doprinos

Kompanija Mastercard u BiH treću godinu zaredom podržava SOS Dječija sela u BiH kroz online donacije putem platforme na linku OVDJE.

Tokom kampanje „Biti tu za njih“, svaki Mastercard korisnik, online mjesečnim doniranjem željenog iznosa, može dati lični doprinos pobošljanju života djece i mladih bez roditeljskog staranja.

Kako bi dodatno motivisali Masterdcard korisnike da se prudruže humanoj kampanji i kroz siguran i praktičan način mjesečno doniraju, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 01.12.2023. do 29.02.2024. godine

„Filantropija i društveno odgovorno djelovanje trajno je opredjeljenje kompanije Mastercard. Partnerstvo i slobodno mogu reći - prijateljstvo sa SOS Dječijim selima u BiH traje već godinama i pokazuje da moderne digitalne tehnologije i savremene inovacije umjerene u filantropske svrhe daju dobre rezultate. Uz rast digitalnih plaćanja BiH te uz korištenje najnovijih tehnoloških rješenja, doniranje sredstava u humanitarne svrhe poprimaju jednu novu dimenziju koja razvija kulturu doniranja u društvu. Nadamo se da ćemo potaknuti sve korisnike Mastercard kartica, ali i poslužiti kao inspiracija novim korisnicima, da nam se pridruže u ovom plemenitom činu koji za cilj ima stvaranje boljih prilika i pozitivnih promjena za djecu i roditelje koji žive u porodicama SOS Dječijih sela u BiH“, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Iz SOS Dječijih sela u BiH ističu važnost online donacija posvećenih donatora za osiguravanje kvalitete brige za djecu i mlade bez roditeljskog staranja.

„Sretni smo da imamo podršku partnera kao što je kompanija Mastercard u poticanju redovnog online doniranja naših sugrađana, koje nam je itekako važno za održivo finansiranje i građenje dugoročnih odnosa sa našim donatorima. U SOS Dječijim selima prioritet nam je obezbijediti kvalitetnu brigu za djecu i mlade i pružiti im i dodatnu podršku kroz različite programe, a sve s ciljem osiguravanja sretnog djetinjstva ali i osnaživanja mladih ljudi. Zahvalni smo kompaniji Mastercard što kroz svoju stratešku opredjeljenost da kreira održive promjene, motiviše i naše sugrađane da svojim ličnim doprinosom stvaraju bolje prilike za život djece i mladih u našoj zajednici“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi