Dječija radost

Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine

05.01.2024 14:00:44
Donacija paketića

Nova, 2024. godina u Telemach fondaciji započela je upravo s fotografijama nasmijanih mališana.

Ne postoji ljepši prizor na svijetu od izraza radosti na dječijem licu. Nova, 2024. godina u Telemach fondaciji započela je upravo s fotografijama nasmijanih mališana. Na njenu adresu pristigle su iz Hadžića, Sarajeva, Teslića, Travnika, Lukavca, Mrkonjić Grada, Pazarića, Gradiške, Breze, Fojnice, Zenice i drugih gradova širom Bosne i Hercegovine u kojima je u saradnji s lokalnim partnerima organizirana podjela 650 novogodišnjih paketića za djecu iz ranjivih kategorija i za djecu bez roditeljskog staranja koje su donirali Telemach fondacija i Telemach BH. 

"U najveselije doba godine ne zaboravljamo obradovati sve ove mališane koji, kao i sva djeca, zaslužuju što ljepše praznične trenutke. Osjećaj zadovoljstva da smo doprinijeli tome u potpunosti nas je ispunio. U tradicionalnu akciju darivanja uključili su se i naši zaposlenici, koji su donirali više od 80 novogodišnjih paketića za djecu iz SOS dječijih sela te volontirali posljednje dane decembra kako bi spakovali i dostavili poklone mališanima iz malih, lokalnih zajednica, štićenicima centara za socijalni rad i udruženja za djecu s poteškoćama u razvoju kako bi ih barem malo obradovali i pokazali da mislimo i na njih", istakla je Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije. 

Telemach fondacija se zahvaljuje partnerima iz lokalnih zajednica koji su omogućili da novogodišnji paketići dođu u prave ruke. To su: Udruženje "Dobro srce" Teslić, Udruženje "Sreća za sve" Travnik, Centar za ranu intervenciju "Mali svijet" Lukavac, Centar za socijalni rad Mrkonjić Grad, Centar za socijalni rad Hadžići (Pazarić), Udruženje roditelja djece s autizmom "Duga" Gradiška, Centar za socijalni rad Breza, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin Fojnica, Javna ustanova Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK i SOS dječija sela BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi