20.000 KM

Jednogodišnji projekat Lactalisa BH i SOS Dječijih sela u BiH

18.01.2024 09:11:20
lactalis donaija sos dječijim selima bih

Investicija u budućnost za generacije djece i mladih iz SOS Dječjih sela u BiH

Organizacija SOS Dječija sela u BiH i Lactalis BH, jedna od vodećih kompanija u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlji i svijetu, sa zadovoljstvom objavljuju cjelogodišnji projekat usmjeren na podršku osnaživanju djece i mladih u brizi SOS Dječijih sela u BiH.

Kompanija Lactalis BH će donirati 20,000 KM za aktivnosti namijenjene dodatnom poboljšanju obrazovnog i sportskog iskustva djece i mladih koji žive u  SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici.

”Kroz saradnju sa SOS Dječijim selima u BiH, i na osnovu našeg iskustva i analize potreba djece i mladih, razvili smo projekat koji će se realizovati tokom cijele godine. Praksa, dodatne edukacije, sportske, rekreativne i druge aktivnosti osmišljene su kao dodatna podrška redovnim aktivnostima organizacije. Mi u Lactalisu iz dugog iskustva znamo koliko je važno ulagati u dodatno obrazovanje, ali i sport i rekreaciju kao ključne elemente u razvoju i osnaživanju djece i mladih”, rekao je Kenan Kečo, direktor Lactalisa BH. Dodaje da s ponosom ističu da Lactalis BH kroz svoje društveno odgovorne inicijative doprinosi stvaranju bolje budućnosti za djecu u BiH.

Sredstva projekta će biti raspoređena za različite edukativne inicijative koje uključuju sportske aktivnosti poput časova plivanja i košarke, plaćenu praksu u Lactalisu, organizaciju škole u prirodi i učešće u okolišnim inicijativama.

Plaćena praksa unutar Lactalisa BH, u administraciji i proizvodnom pogonu, bit će omogućena u skladu s interesovanjem srednjoškolaca, uz poštivanje svih zakonskih propisa koji regulišu obavljanje prakse u privrednim subjektima.

„U SOS Dječijim selima veliki akcenat stavljamo na dodatno obrazovanje i sportske aktivnosti, kao važan segment zdravog odrastanja djece i mladih. Sa svakim djetetom i mladom osobom radimo individualno, i u skladu s njihovim željama, afinitetima i mogućnostima nastojimo osigurati potrebnu edukaciju, ali i vannastavne aktivnosti. Izuzetno nam je drago što je važnost obrazovanja i sportskih aktivnosti za osnaživanje djece i mladih prepoznala i kompanija Lactalis BH, sa kojom ćemo tokom 12 mjeseci realizirati projekat“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Zajednički projekat Lactalisa BH i SOS Dječijih sela BiH implementirat će se kroz različite kvartalne aktivnosti, koje za cilj imaju razvijanje motorike, psiho-socijalne vještine te poticanje praktičnog i timskog rada kod djece i mladih.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH brine o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, a kroz Programe jačanja porodica radi na prevenciji izdvajanja djece iz porodice porijekla. Organizacija kroz projekte za mlade, osnažuje i mlade osobe u socijalnoj potrebi i mlade iz zajednice kroz edukacije i pripremu za tržište rada. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi