DONACIJA U IZNOSU OD 44.000 KM

Bingo već 11 godina najbolji prijatelj SOS Dječijih sela u BiH

22.02.2024 14:15:02
Bingo prijateljstvo sa SOS Dječija sela

Donacijom u iznosu od 44.000 KM ozvaničeno je 11 godina prijateljstva najveće bh. kompanije Bingo i organizacije SOS Dječija sela u BiH

Donacijom u iznosu od 44.000 KM ozvaničeno je 11 godina prijateljstva najveće bh. kompanije Bingo i organizacije SOS Dječija sela u BiH. Bingo, kao najbolji prijatelj porodice SOS mame Amire vrijednom donacijom osigurat će sve što je potrebno dječacima i djevojčicama tokom godine dana, a dio sredstava bit će usmjeren na pokrivanje troškova života dva studenta iz brige SOS Dječijeg sela u Gračanici.

"Naša podrška SOS Dječijim selima u BiH ulazi u drugu deceniju što potvrđuje predanost našem prijateljstvu, koje je tokom godina izraslo u neraskidivo prijateljstvo. Vjerujemo da se uspjeh naše dosadašnje saradnje temelji na pažljivom osluškivanju potreba, pružanju ljubavi i podrške. Sretni smo što predstavljamo stabilan oslonac porodici SOS mame Amire, no važna su nam sva djeca kojima su SOS Dječija sela u BiH pružila toplinu porodičnog doma. Tako ćemo, svjesni potreba mladih, ove godine podržati i dva studenta iz brige SOS Dječijeg sela Gračanica. Zahvalni na dosadašnjem ukazanom povjerenju, nastavljamo zajedno, s otvorenim srcima, pružati podršku onima kojima je to najvažnije.", kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac Službe trade marketinga Binga.

"Imati istinskog prijatelja znači dijeliti i zajedničke vrijednosti, imati podršku i razumijevanje, a to je ono što njegujemo već 11 godina sa kompanijom Bingo. Stoga, s ponosom možemo reći da zaista imamo najboljeg prijatelja.  SOS Dječija sela u BiH već tri decenije pružaju djeci odrastanje u porodičnom okruženju i osnažuju mlade ljude, a porodicama u potrebi pomažemo da ostanu na okupu kako bismo prevenirali izdvajanje djece iz porodice, i u svakom segmentu našeg strateškog djelovanja uvijek smo nailazili na razumijevanje i podršku kompanije Bingo. Najbolji pokazatelj istinske posvećenosti kompanije Bingo jeste posebna veza sa porodicom SOS mame Amire, a ove godine odlučili su se podržati dva studenta, mlade osobe iz brige SOS Dječijih sela u BiH. Našim prijateljima iz Binga se zahvaljujemo od srca za svaki trenutak nesebične podrške", rekao je nacionalni direktor organizacije Malik Garibija.

Donacija u iznosu od 36.000 KM bit će usmjerena na pokrivanje godišnjih troškova života porodice iz SOS Dječijeg sela Sarajevo, a sa dodatnih 8.000,00 KM Bingo će podržati dva studenta iz Gračanice koji se školuju u Tuzli.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi