XII tradicionalni iftar okupio preko 300 gostiju

Održan XII tradicionalni iftar u organizaciji Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj

29.03.2024 10:25:13

Bila je ovo prilika za druženje, ali i razgovor o bitnim temama.

U prekrasnom ambijentu salona "Grande Intermezzo" 27.03.2024. godine, održan je XII tradicionalni iftar i druženje privrednika u organizaciji Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Iftaru i druženju su prisustvovali članovi Udruženja, kao i brojni gosti, ugledne ličnosti iz javnog, društvenog, vjerskog, političkog i kulturnog života iz cijele BiH. Među brojnim visokim zvanicama, iftaru su prisustvovali ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković, federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, premijer ZDK Nezir Pivić, ministar privrede ZDK Samir Šibonjić, potpredsjednik VTK BiH Ahmet Egrlić, zamjenik Reisu-l-uleme IZ u BiH prof. dr. Enes ef. Ljevaković i mnogi drugi.

Iftaru su prisustvovali i Načelnik Općine Tešanj, g-din Suad Huskić, Predsjedavajući OV Tešanj, g-din Amir Kurtić, kao i brojni predstavnici, direktori javnih preduzeća i ustanova, kao i bankarskog sektora sa prostora općine Tešanj.

Prigodnim učenjem dove, skupu se obratio Glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj Fuad ef. Omerbašić.

Riječi dobrodošlice, kao i zahvale prisutnima na izdvojenom vremenu i dolasku, uputio je član Nadzornog odbora Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj Izudin Ahmetlić.

"Ovo je i mjesec solidarnosti sa drugima, mjesec kada se malo okrećemo oko sebe da vidimo ima i neko u potrebi da mu pomognemo. Ovo je i mjesec kada se solidarišemo sa nemoćnima i da se sjetimo onih kojima je naša pomoć potrebna" – istakao je ef. Ljevaković u obraćanju skupu.

U obraćanju Premijera ZDK istaknuta je važna uloga tešanjske privrede u kantonu, kao i u cjelokupnom privrednom razvoju BiH.

"Tešanj je privredno čudo i zbog toga mi je izuzetno drago da sam ovdje jer je ova sredina primjer dobre organizacije i uspješnosti u svakom pogledu"-istakao je ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković.

Bila je ovo prilika za druženje, ali i razgovor o bitnim temama. Jedna od njih je i organizacija 18. Međunarodnog sajma privrede Tešanj-BiH 2024, koji će se održati od 25.-28. septembra tekuće godine.

Prema dojmu i utiscima članica, gostiju, kao i šire javnosti, upriličeni iftar i druženje privrednika u organizaciji Udruženja privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj je izuzetno opravdao očekivanja na obostrano zadovoljstvo.

PODIJELI:
TAGOVI: tradicionalni iftar druženje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi