Podrška radu tri organzacije

Raiffeisen banka Ramazanski bajram obilježava donacijama

05.04.2024 11:51:20
raiffeisen banka ramazanski bajram

Društvena odgovornost je važan segment Raiffeisen strategije održivosti, a praznične donacije dio su projekta koji Banka realizuje još od 2012. godine.

Povodom Ramazanskog bajrama, Raiffeisen banka je uručila donacije Udruženju oboljelih od bulozne epidermolize „DEBRA“ iz Sarajeva, zatim Udruženju roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju „HRABRO SRCE“, te Udruženju žena „NERA“ iz Konjica, a  kako bi najugroženijim kategorijama naše društvene zajednice uljepšala ovaj praznik.

Društvena odgovornost je važan segment Raiffeisen strategije održivosti, a praznične donacije dio su projekta koji Banka realizuje još od 2012. godine. U okviru ovog projekta umjesto štampanja i slanja prazničnih čestitki Banka uručuje donacije usmjerene na najosjetljivije kategorije stanovništva. Na ovaj način Raiffeisen banka nastoji ukazati na značaj njihovih potreba, te kao odgovoran bankar kreirati bolje i naprednije okruženje.

Udruženje žena „NERA“ iz Konjica osnovano je 2019. godine s ciljem pomoći i podrške ženama koje se nalaze na margini društva, te je prepoznato po svom humanitarnom radu kao i po osnažujućim projektima za osobe u stanju potrebe. Udruženje oboljelih od bulozne epidermolize „DEBRA“ iz Sarajeva u skladu sa svojom misijom realizuje aktivnosti usmjerene na unapređenje sistema zdravstvene i socijalne zaštite, razvoja međusektorske saradnje i zagovaranja i lobiranja prava oboljelih od rijetkih bolesti. Udruženje roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju „HRABRO SRCE“ od 2019. godine pruža podršku roditeljima i djeci sa posebniim potrebama, te njihovoj inkluziji u društvo.

Detaljnije informacije o Raiffeisen banci, fotografije i relevantni kontakti dostupni su na: https://www.raiffeisenbank.ba/bs/o-nama/media/kontakti-za-medije/Mediji.html

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi