Humanitarna akcija JUB-a i Ambasade Republike Slovenije u BiH

20.07.2015 12:46:27

JUB d.o.o. Sarajevo u suradnji s ambasadom Republike Slovenije u BiH donirao je jedan dio materijala porodici Mandžić u Srebrenici, koji su socijalno nezbrinuti i nezaposleni.

JUB d.o.o. Sarajevo u suradnji s ambasadom Republike Slovenije u BiH donirao je jedan dio materijala, odnosno boju za unutrašnje zidove JUPOL i materijal za fasadu za rekonstrukciju porodične kuće povratničkoj porodici Mandžić u Srebrenici, koji su socijalno nezbrinuti i nezaposleni. Ovim bi se stvorili humaniji uslovi za život ove devetočlane porodice. U humanitarnoj akciji sudjelovali su, ispred Republike Slovenije, predsjednik Borut Pahor i, ispred JUB d.o.o. Sarajevo, direktor Muhidin Hrapović.

Mandžići nisu krili radost i oduševljenje kada su vidjeli da pristiže dodatni materijal koji će pomoći da kuća bude useljiva.

"Samo da nam je useliti, a poslije ćemo mi zajedno s djecom polako", kaže ova skromna porodica koja se u Srebrenicu vratila doslovno u ništa.

"Po povratku nismo imali ništa, nismo znali mnogo o tome na što imamo pravo ili gdje potražiti pomoć. Mnogi povratnici suočavaju se sa sličnim izazovima i potrebna im je pomoć", kazali su.

Predsjednika Slovenije zanimalo je u kakvim uslovima žive. Posjetio ih je te se uvjerio da radovi na kući teku dobro. Kazao je kako ga je dirnula priča ove porodice. S druge strane, divi im se, jer su, unatoč svemu što su prošli, uspjeli pohvatati konce.

"Zaista je zadovoljstvo vidjeti povratničku porodicu koja uspijeva učiniti svoj dom funkcionalnim nakon tako dugog razdoblja", zaključio je Borut Pahor koji je i sam sudjelovao u krečenju doma porodice Mandžić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi