Koliko poznajete saobraćajne propise?

12.08.2015 08:19:45
Koliko poznajete saobraćajne propise?

Test iz poznavanja propisa sastoji se iz tri oblasti: teoretska pitanja, znakovi i raskrsnice. Test sadrži 20 pitanja iz oblasti teorije, 10 pitanja iz oblasti znakova i 10 pitanja iz oblasti raskrsnica.

Jedna stara poslovica kaže: Ponekad se najmanji korak napravljen u pravom smjeru, pokaže kao najveći korak u tvom životu. Ako je potrebno hodaj na prstima, ali zakorači.Kada je u pitanju vozački ispit, kako bismo savladali praksu potrebno je najprije zakoračiti u teoriju.

Test iz poznavanja propisa sastoji se iz tri oblasti: teoretska pitanja, znakovi i raskrsnice. Test sadrži 20 pitanja iz oblasti teorije, 10 pitanja iz oblasti znakova i 10 pitanja iz oblasti raskrsnica. Tačni odgovori na pitanja iz oblasti teoretskih pitanja vrijednuju se sa dva boda, iz oblasti znakova sa tri, a iz oblasti raskrsnica sa pet bodova. Ukupan broj bodova iznosi 120.

Kandidat je položio ispit ako je na osnovu tačnih odgovora postigao minimalan broj bodova (90 % od ukupnog broja mogućih bodova, a to je 108). Ispit traje 50 minuta. Ocjenjivanje kandidata vrši se ocjenom "položio" ili "nije položio". Ako ste uspješno svladali program i rješili ovaj predispitni test, možete pristupiti oficijelnom testu. U slučaju da niste zadovoljili na ovom predispitnom testu, ne prijavljujte se za ispit već ponovite gradivo i utvrdite svoje znanje koristeći dopunsku nastavu.

Svoje znanje možete provjeriti online, jer tim Autoškole LifeLine je svim novim vozačima pripremio probne online testove za vježbanje kako biste što prije i lakše ušli u svijet sigurnih vozača.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi