Raiffeisen banka donira sredstva u dobrotvorne svrhe

16.06.2017 12:50:42
Raiffeisen banka donira sredstva u dobrotvorne svrhe

Za svaku transakciju obavljenu Raiffeisen Mastercard Shopping karticom Banka izdvaja sredstva u dobrotvorne svrhe

"Kao društveno odgovorna kompanija nastojimo raditi i u interesu zajednice u kojoj djelujemo te već kontinuirano na različite načine podržavamo rad ova tri udruženja. Raiffeisen banka ove godine donira sredstva u dobrotvorne svrhe od svake transakcije plaćanja koju klijent obavi MasterCard Shopping karticom koja na sebi ima oznaku MC World. Na ovaj način i klijenti indirektno, korištenjem kartice, pomažu rad tri udruženja čiji su korisnici djeca i osobe sa posebnim potrebama", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Kada god klijent izvrši plaćanje Raiffeisen MasterCard Shopping karticom, s oznakom MC World, na POS uređajima, Banka izdvaja 0,10 KM u dobrotvorne svrhe. Na primjer, to znači da će za 1000 obavljenih transakcija ovom karticom u BiH i svijetu, Banka u dobrotvorne svrhe donirati 100 KM. Sredstva će na kraju godine biti donirana udruženjima: Srce za djecu koja boluju od raka FBiH, Sumero, te SOS Dječija sela u Sarajevu.

Shopping kartica je posebno kreirana MasterCard revolving kreditna kartica koja donosi i veliki broj pogodnosti kao što su plaćanje na rate bez kamata i naknada, ostvarivanje dodatnih popusta, SMS obavijest o izvršenoj transakciji i druge.  Više informacija dostupno je OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi