Međunarodni dan štednje i ove godine biće svečano obilježen u Addiko banci

27.10.2017 13:59:07

Nabavka namještaja za škole u Grudama i Bijeljini povodom Međunarodnog dana štednje - Akcijska kamatna stopa na štednju.

Međunarodni dan štednje i ove će godine biti svečano obilježen u Addiko banci. Učenici osnovnih škola u Zenici, Novom Travniku, Banjoj Luci, Mostaru, Posušju, Bileći, Sarajevu, Kiseljaku, Prijedoru, Prnjavoru, Tuzli  i Bijeljini će tradicionalno posjetiti poslovnice Addiko banke i upoznati se sa značajem štednje i ovog dana. Osim toga, predstavnici Addiko banke posjetit će dvije srednje škole, te učenicima održati predavanje o štednji, ali i bankarskom poslovanju uopće.

"31.10. ima za nas veliki značaj, jer osim dana štednje obilježavamo i naš rođendan. Želja nam je da naš projekat opremanja osnovnih škola, započet prošle godine u Sarajevu, preraste u svojevrsnu tradiciju, te ćemo ga nastaviti i ove godine", izjavio je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka.

"Ovaj ćemo put radost podijeliti sa učenicima OŠ „Sveti Sava“ u Bijeljini i OŠ „Ruđer Bošković“ u Grudama, kojima ćemo opremiti škole školskim ormarićima, kako bismo im omogućili bolje uslove školovanja", izjavila je Belma Sekavić – Bandić, član Uprave Addiko Bank dd Sarajevo.

Ovim projektom nekoliko stotina učenika dobit će adekvatan prostor za smještaj knjiga i ostalog pribora u školama čime će im biti znatno olakšano pohađanje nastave.

Addiko banka svim klijentima koji u periodu od 31.10. do 15.11. ugovore bilo koji vid klasične dugoročne oročene štednje, povodom dana štednje i rođendana daruje uvećanu kamatnu stopu na njihov depozit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi