"Post Muški Stres" Kompanija Blicnet poklonila predstavu srbačkim učenicima

03.11.2017 14:45:33

Juče je u Srpcu u prepunoj sali Centra za kulturu i sport održana predstava "PMS - Post Muški Stres".

Juče je u Srpcu u prepunoj sali Centra za kulturu i sport održana predstava "PMS - Post Muški Stres".

Predstava je bila poklon kompanije “Blicnet” učenicima srbačke srednje škole, njihovim profesorima i građanstvu, te je ulaz za sve bio besplatan. Predstavu su izveli članovi banjalučkog Gradskog pozorišta "Jazavac" glumice Dragana Marić i Sandra Ljubojević.

Ovaj odlični pozorišni komad pripremljen je po tekstu "Ženski razgovori" Duška Radovića i više od pet stotina posjetilaca uživalo je u duhovitim i poučnim tekstovima poznatog pisca.

Koristeći tekstove Duška Radovića dvije glumice pričaju priče žena različitih doba i osobina koje prolaze kroz uobičajene situacije u životu. Njihova najčešća tema jeste komunikacija sa muškarcima i građenje odnosa sa njima. Svaka priča ima svoju junakinju koja tokom veze sa muškarcem a kasnije i mužem prolazi kroz različite izazove. Ti izazovi publici omogućavaju identifikaciju problema u društvu i spoznaju načina prevazilaženja takvih problema.

"Predstava govori o univerzalnoj temi:  muško-ženski odnosi, građenju odnosa među polovima i građenju komunikacije kao najvažnije karike među njima. Sigurni smo da će nakon predstave tinejdžeri imati mnogo tema za razgovor i da će ih ovaj duhoviti pozorišni komad podstaknuti na razmišljanje o važnosti pravilnog međusobnog ophođenja i ponašanja", rekla je Danijela Marinković-Orlić, PR menadžer Blicneta.

Iz JU "Centar za kulturu i sport Srbac" navode da je događaj značajan za kulturni život grada i da su stoga uputili poziv građanima i Školskom centru "Petar Kočić" i za tu priliku pripremili salu za održavanje predstave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi