INZ do 15. decembra omogućava vlasnicima pasa besplatni koprološki pregled

29.11.2017 14:56:28
INZ do 15. decembra omogućava vlasnicima pasa besplatni koprološki pregled

INZ Zenica do 15. decembra omogućava vlasnicima pasa sa Zeničko-dobojskog kantona besplatni koprološki pregled.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica do 15. decembra omogućava vlasnicima pasa besplatni koprološki pregled (pregled izmeta pasa). Pozivamo vas da nas podržite u akciji pomoći vlasnicima pasa kojima spriječavamo širenje zaraze i bolesti kućnih ljubimaca. U nastavku je informacija o ovoj akciji, te vas molimo da ona dođe do što većeg broja vaših čitalaca/gledalac/slušalaca:

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica do 15. decembra omogućava vlasnicima pasa sa Zeničko-dobojskog kantona besplatni koprološki pregled (pregled izmeta pasa).

Iskoristite priliku i do kraja novembra uradite besplatnu dijagnostiku uzročnika mastitisa ili prisustva parazita u fecesu pasa. Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica provodi dva projekta po Programu Kantonalnog ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, značajna zbog zdravlja životinja i zaštite zdravlja ljudi.

Jedan od njih, projekat dijagnostike prisustva parazita u fecesu pasa je pokrenut s ciljem da se ustanovi procenat infestacije endoparazitima pasa koji imaju vlasnike, kao i onih bez vlasnika, bili oni tretirani antiparazitarnim sredstvom ili ne, navode iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Projekat se odnosi na životinje sa područja ZDK i analize laboratorija su besplatne za vlasnike životinja, do 15. decembra.

Dijagnostika dostavljenih uzoraka provodi se u laboratoriji za dijagnostiku baterijski i drugih zaraznih bolesti životinja na lokaciji Instituta "Kemal Kapetanović", Travnička cesta 7, Zenica broj telefona 032 / 445 - 890.

Zainteresovani vlasnici životinja mogu se obratiti najbližoj veterinarskoj stanici u kojoj je životinja registrovana, koja će organizovati uzorkovanje za analizu (5-10 grama fecesa u plastičnom flakonu ili kesici).

Također, vlasnici životinja i lično mogu dostaviti uzorke, uz predhodnu konsultaciju sa osobama iz Instituta, putem kontakt broja ili lično.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi