Centar Fenix: Usavršavanje medicinskih radnika i njegovatelja za stare osobe

04.05.2018 10:19:47
Centar Fenix: Usavršavanje medicinskih radnika i njegovatelja za stare osobe

Cilj projekta je da omogućavanjem savremene stručne edukacije i usavršavanja, senzibilirati zdravstvene radnike za psihosocijalne fenomene.

Stručno usavršavanje babica i medicinskih sestara

Centar "Fenix" u saradnji sa Stručnom školom za ženu i zdravlje FFG (Švicarska) organiziran je projekat stručnog usavršavanja babica i medicinskih sestara pod nazivom "Psihosocijalno praćenje trudnoće, poroda i materinstva". Cilj je da omogućavanjem savremene stručne edukacije i usavršavanja, senzibilirati zdravstvene radnike za psihosocijalne fenomene. Osim prevencije i promocije zdravlja neophodno je prihvatanje stečenih znanja i stvaranje pretpostavki za adekvatnu primjenu naučenih mjera u zdravstvenim ustanovama.

Stiču se znanja iz:

  • Psihosocijalne osnove, komunikacija i savjetovanje
  • Podrška prirodnom, niskomedikaliziranom toku poroda, primjenom ostalih suportivnih metoda tokom poroda (uspravne porođajne pozicije, empatijska i verbalna podrška, smanjenje stresa)
  • Tjelesni rad, masaže, u toku trudnoće, poroda i babinja, bebi masaža
  • Didaktičko-metodičke sposobnosti

Program obrazovanja njegovatelja/ica za stare osobe

Centar "Fenix" sprovodi obuku za njegovateljice od 2015.-te godine. Ove godine su ispratili treću generaciju. Obuka se sprovodi sa ukupno 500 sati teoretskog i praktičnog dijela nastave. Praksa za njegovatelje/ice se održava u socijalnoj ustanovi Starački dom "Zlatna jesen".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi