MI Bospo donacijama podržava rad kliničkih centara u BiH

24.04.2020 13:50:14
MI Bospo donacijama podržava rad kliničkih centara u BiH

U prvom valu donirana je potrebna oprema kliničkim centrima u Sarajevu, Tuzli i izvršena nabavka iste za klinički centar u Banja Luci.

U vrijeme pandemije uzrokovane virusom COVID 19, u vrijeme u koje je odlukom kriznih štabova BiH zabranjen rad brojnim privrednicima, u vrijeme kada smo ponajviše bili usmjereni da pomognemo jedni drugima, MI-BOSPO nije imao imao dilemu šta činiti. Prioritet je bio zaštititi zdravlje svojih klijenata i zaposlenika, potom osigurati kontuniran rad svih ureda, kako bi sve usluge bile dostupne onima koji ih trebaju.
Nakon toga, MI-BOSPO stavlja na raspolaganje svoje resurse ustanovama koje život znače, kliničkim centrima u BiH. U prvom valu donirana je potrebna oprema kliničkim centrima u Sarajevu, Tuzli i izvršena nabavka iste za klinički centar u Banja Luci.

Kako je vrijeme odmicalo javljale su se nove potrebe u ovim ustanovama te MI-BOSPO u skladu s tim izdvaja sredstva za nabavku značajne količine potrošnog materijala Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla, za kojeg su iz ove ustanove rekli da im je prioritetan u ovom momentu.

Materijal o kome se radi je neophodan za testiranje na COVID-19 što većeg broja uzoraka istovremeno. Klinički centar je, zahvaljujući ovom materijalu, znatno skratio vrijeme čekanja rezultata testiranja na platformi Cobas 480, kao i mogućnost infekcije tokom dijagnostičke obrade.

IZ MI-BOSPO-a poručuju svim klijentima i građanima da nisu sami u ovakvim situacijama, MI-BOSPO će reagovati podrškom u oblastima koje život znače, bilo mjerama koje mogu poduzeti za rješavanje poteškoća prilikom otplate kredita, plasmanom novih kredita, ali i donacijama koje će spašavati živote, doslovno.
 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi