ENERGIJSKA EFIKASNOST: učinite vašu kuću PAMETNOM, a račune MNOGO NIŽIM

11.03.2022 08:51:05
EKO STAMBENI krediti MI Bospo

ENERGIJSKA EFIKASNOST: da li ste znali da Vašu kuću možete učiniti PAMETNOM a račune MNOGO NIŽIM? Kako? EKO STAMBENI krediti iz MI Bospo sa iznosom od 10.000 KM i rokom otplate do 60 mjeseci.

ENERGIJSKA EFIKASNOST: da li ste znali da Vašu kuću možete učiniti PAMETNOM a račune MNOGO NIŽIM? Kako? EKO STAMBENI krediti iz MI Bospo sa iznosom od 10.000 KM i rokom otplate do 60 mjeseci.

Termoizolacija fasade: ukoliko grijete kuću od 200 m², a troškovi za grijanje su vam 1.500 KM, izolacijom fasade uštedićete 370 KM, odnosno cca 30% ma mjesečnom nivou.

Stan na kome su drveni prozori na otvorima gubi 1/3 toplote. Kvalitetna stolarija i stakla smanjiće gubitke za 2,5 puta čime možete ostvariti uštedu energije od 150 do 200 KM na godišnjem nivou.

Iznos mikrokredita: do  10.000 KM

Rok otplate mikrokredita: do 60 mjeseci,  a mogućnost grejs perioda do 9 mjeseci;

Kamatna stopa: Nominalna kamatna stopa je fiksna, godišnja, i kreće se od 18% do 27%.

Za iznos kredita od 10.000 KM i rok otplate od 60 mjeseci, uz nominalnu kamatnu stopu od 19%,  i uz uključen trošak ovjere dokumentacije od 7,00 KM*, efektivna kamatna stopa (EKS) iznosi 19,62%

* trošak ovjere dokumentacije se odnosi samo na poslovnice u FBiH

Ovako iskazana EKS je reprezentativni primjer i informativnog je karaktera.

Na primjer, zavisno od roka otplate i iznosa mikrokredita možete pogledati nekoliko primjera kako bi izgledale mjesečne rate i uslovi korištenja mikrokredita*

NKS - nominalna kamatna stopa (fiksna, godišnja)

EKS* - efektivna kamatna stopa u koju je uključena nominalna kamatna;

EKS ** - efektivna kamatna stopa u koju je  uključena nominalna kamatna stopa, i dodatni trošak od 7 KM po osnovu mogućih troškova za ovjere dokumenata koji se mogu tražiti za proces odobravanja mikrokredita.

Podaci o visini Efektivne kamatne stope (EKS) su informativnog karaktera i u trenutku podnošenja zahtjeva za mikrokredit mogu biti različiti od prikazanih. EKS se mijenja u skladu sa dodatnom dokumentacijom koja može predstavljati uslov odobrenja svakog pojedinačnog kredita.

Za sve detaljnije informacije, molimo vas da se obratite kreditnom osoblju MKF MI-BOSPO.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting