Banka za snove u boji

Modernizovan i prilagođen digitalnim medijima: Sparkasse Banka dobila novi vizuelni identitet

20.03.2023 07:57:14
Sparkasse Banka vizuelni identitet

Sparkasse Banka je sa novom kampanjom simboličnog naziva "Iza vas stoji banka za snove u boji" predstavila novi korporativni dizajn

Sparkasse Banka je sa novom kampanjom simboličnog naziva "Iza vas stoji banka za snove u boji" predstavila novi korporativni dizajn, koji je od ove godine u primjeni na nivou cijele Erste i Sparkasse grupacije širom Evrope.

Višebojni identitet i optimiziran logotip u bijeloj boji su osnova nove, modernizovane i digitalnom svijetu prilagođene prezentacije Sparkasse brenda.

Sparkasse logotip zadržava svoju prepoznatljivu formu i znak "S", ali će biti osvježen u dizajnu te će se moći vidjeti u bijeloj (monohromatskoj) izvedbi na nizu boja. Time vizuelni nastup ove banke dobija jednu privlačnu, razigranu dimenziju, koja privlači pažnju posebno na digitalnim medijima.

Zasluge za strateški razvoj novog vizuelnog identiteta Erste i Sparkasse grupacije pripadaju agenciji Jung fon Mat.

Jednostavnije, brže, intuitivnije

Elmira Lalić, direktorica marketinga Sparkasse Banke pojašnjava bit novog korporativnog dizajna:

"Promjena vizuelnog identiteta naše grupacije i Sparkasse Banke u BiH, i način na koji je on koncipiran, ustvari odražava naš sveukupan poslovni koncept i smjer. To prije svega znači spremnost da mijenjamo sebe, da gradimo još jači fokus na naše klijente i dobrobit zajednice u kojoj poslujemo, i znači jedan drugačiji, pozitivan pogled u budućnost. I naš korporativni dizajn treba doprinijeti tome da ljudi osjete i prepoznaju naše vrijednosti kao kompanije - koloritan, jednostavan, intuitivan nastup prilagođen očekivanju čovjeka i digitalnom svijetu će i naš brend učiniti bližim i pristupačnijim", istakla je Lalić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting