Sredstva za privrednike

BBI finansiranje za privrednike sa područja Kantona Sarajevo uz profitnu stopu od 0 posto

17.07.2023 14:13:29
BBI finansiranje

Produžen rok za subvencioniranu liniju Kantona Sarajevo do kraja oktobra 2023. godine

Privrednici iz Kantona Sarajevo još uvijek imaju priliku ugovoriti finansiranja u BBI banci po stopi od nula posto. Projekat koji realizira BBI banka uz subvenciju Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, odlična je prilika za privrednike, za sklapanje ugovora za povoljna finansijska sredstva i to do 31.10.2023. godine. BBI banka je u ovu svrhu obezbjedila 49,5 miliona KM iz vlastitih izvora, a Ministarstvo privrede KS pokriva troškove regresiranja profitne marže, pa privrednici mogu dobiti sredstva po stopi od nula posto, nakon subvencije. 

Maksimalni iznos finansiranja po jednom korisniku je milion KM, sa rokom otplate u zavisnosti od vrste i visine zahtjeva za finansiranje do 84 mjeseca. Prioritet u ostvarenju prava na poticajna sredstva finansiranja imaju poslovni subjekti koji u podnesenom zahtjevu za finansiranje navedu da će obezbijediti nova zapošljavanja. Stimulativna finansijska sredstva namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije i finansiranja za trajna obrtna sredstva. 

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom "Zahtjev za finansiranje iz linije Kantona Sarajevo" lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b., 71000 Sarajevo ili putem elektronske pošte: linijakantonasarajevo@bbi.ba.

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja u PDF formatu možete preuzeti na linku ovdje.

 

PODIJELI:
TAGOVI: BBI finansiranje privrednici

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting