U samo nekoliko klikova

Nova funkcionalnost mobilnog bankarstva Addiko Bank: Prenos novca putem broja mobilnog telefona

17.08.2023 14:40:41
Addiko Bank Sarajevo mPrenesi

Putem nove usluge mPrenesi, klijenti Addiko Bank Sarajevo mogu poslati novac kontaktima iz svog telefonskog imenika u samo nekoliko klikova, bez unosa broja tekućeg računa primaoca.

Nova funkcionalnost mobilnog bankarstva Addiko Bank Sarajevo: Prenos novca putem broja mobilnog telefona

Putem nove usluge mPrenesi, klijenti Addiko Bank Sarajevo mogu poslati novac kontaktima iz svog telefonskog imenika u samo nekoliko klikova, bez unosa broja tekućeg računa primaoca.

Usluga mPrenesi dostupna je svim klijentima Banke, korisnicima Addiko mobilne aplikacije, a omogućava prenos novca kontaktima iz telefonskog imenika brzo, jednostavno i sigurno, i bez unosa broja tekućeg računa primaoca.

U pitanju je praktičan način prenosa sredstava prilagođen svim generacijama, a odvija se u samo nekoliko koraka. U aplikaciji mobilnog bankarstva potrebno je odabrati opciju mPrenesi, nakon toga unijeti broj telefona iz telefonskog imenika, kao i iznos sredstava, te na kraju još samo potvrditi plaćanje. Uzimajući u obzir da se transakcija obavlja unutar Banke, novac će se automatski naći na računu primaoca.

"Kontinuirani razvoj Addiko mobilne aplikacije dio je dugoročne strategije Banke.  Uz stalno uvođenje inovacija želimo biti i ostati banka prvog izbora za klijente. Digitalni kanali su dominantni za obavljanje svakodnevnih transakcija, a usluga mPrenesi predstavlja korak dalje u pojednostavljenju bankarskih poslova i unaprjeđenju korisničkog iskustva naših klijenata", istakao je Denis Omeragić, Direktor Sektora upravljanja proizvodima.

Iz Addiko Bank navode i da su klijenti prepoznali nastojanja Banke da omogući savremena digitalna rješenja, naročito u dijelu mobilnog bankarstva, obzirom da bilježe kontinuiran rast korisnika ove usluge.

Addiko Bank Sarajevo nastavlja raditi na implementaciji digitalnih rješenja koja izlaze u susret rastućim potrebama klijenata za jednostavnim, lako dostupnim i interaktivnim finansijskim servisima.

Em jednostvno, em brzo!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting