PCD 82 XT je specijalan sistem koji ispunjava sve zahtijevane izolacijske i statičke standarde

06.10.2022 09:10:00
euroroal PCD 82 XT profili

SISTEM LB PCD 82 XT

PCD 82 ХТ je specijalan sistem koji je veoma masivan i elegantan i koji ispunjava sve zahtijevane izolacijske i statičke standarde, a namijenjen je prvenstveno za holandsko tržište.

Kako bi se zadovoljila statika upotrebljavaju se dva tipa ojačanja koja su osnovna u sistemima PCD 70 i PCD 82. Sistem PCD 82 ХТ bez dodatnih izolirajućih elemenata ostvaruje odličan faktor prolaska toplote Uf. Sa koeficijentom prolaska toplote kod stakla Ug=0,5 W/m2K postiže se koeficijent prolaska toplote prozora U w=0,78 W/m K što zadovoljava kriterije pasivne kuće (Passivhaus).

Naime, izgled krila je isti kao kod sistema PCD 82 dok je izgled rama prilagođen holandskom tržištu i dostupan je u više izgleda. Mogućnost ugradnje svih standardnih vrsta okova, aksijalni razmak 13 mm. Također, dostupan je u mnogim atraktivnim bojama.

 

PODIJELI:
TAGOVI: euroroal euro roal PCD 82 XT profili

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina