Nova generacija brušene opeke!

21.02.2020 16:19:26
Nova generacija brušene opeke!

Porotherm glinena opeke je idealna za sve tipove energetski učinkovitih objekata poput zgrada gotovo nulte energije, pasivnih i solarnih kuća.

Proizvodnja Porotherm glinene opeke prilagođena je strogim uvjetima suvremene gradnje koja mora zadovoljavati kriterije energetske učinkovitosti. Kod takve gradnje fokus je usmjeren na korištenje ekološki prihvatljivih materijala koji nakon uporabe mogu biti 100% reciklirani. Glinena opeka Porotherm IZO Profi napravljena je od potpuno prirodnih materijala.

Za samu brušenu opeku koristi se glina, pijesak i piljevina, a za punjenje kamena vuna koja se pokazala kao vrlo dobar izolacijski materijal. Osim što je proizvedena na ekološki prihvatljiv način i kod rušenja se lako reciklira, IZO Profi opeka nudi visoku toplinsku zaštitu i sposobnost akumulacije topline. Također, štiti od buke i utjecaja buke, otvorena je za difuziju i regulira vlagu, osigurava zdravu klimu unutarnjeg prostora za stanovanje u svako godišnje doba, štedi energiju pa je adekvatna za gradnju objekata gotovo nulte energije te ne zahtijeva skupo održavanje.

Kamena vuna otporna je na starenje i raspadanje tijekom dužeg korištenja. U njoj se ne nastanjuju mikroorganizmi i kukci, za razliku od nekih drugih materijala.

Asortiman IZO Profi opeke punjene kamenom vunom za vanjske zidove debljine 20 do 50 cm, koji zahtijevaju visoku toplinsku izolaciju bez potrebe za dodatnom izolacijom, vrlo je širok. Za obiteljske kuće idealne su opeke Porotherm 50 IZO Profi, Porotherm 44 IZO Profi i Porotherm 38 IZO Profi, dok su za gradnju višestambenih objekata i zgrada preporučene Porotherm 32 IZO Profi, Porotherm 25-38 IZO Profi i Porotherm 20-40 IZO Profi. Specijalna opeka IZO Profi omogućuje provedbu individualnih arhitektonskih ideja pa je njome moguće graditi objekte tradicionalnog, ali i modernog izgleda kojima su zajednička svojstva energetska učinkovitost, ekološka sigurnost i povećani komfor stanovanja.

Obitelji koje žive u kućama od IZO Profi opeke mogu očekivati znatno manje račune za grijanje zimi ili hlađenje ljeti. Izgradnja višekatnih zgrada s IZO Profi opekom znatno je brža jer ne zahtijeva dodatne slojeve izolacije, a zidna konstrukcija manje ukupne debljine daje više prostora za stanovanje i smanjuje troškove gradnje.

Sve detaljnije informacije možete dobiti u kompaniji Tondach.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina