Zglobno mazivo

Gelenk Komplex je pažljivo pripremljena kombinacija za snabdjevanje kostiju i hrskavice

28.02.2023 09:16:46
Oskar Pharma Gelenk Komplex Dr. Wolz

Dobra opskrba hranjivim tvarima posebno je važna kod profesionalnog opterećenja, sportskih aktivnosti, starije životne dobi i povećane tjelesne težine

Gelenk Komplex Dr. Wolz je pažljivo pripremljena kombinacija mikronutrijenata za snabdjevanje kostiju i hrskavice. Pogotovo s godinama ili kod fizičkog napora na zglobove kroz sport ili posao ili zbog povećane tjelesne težine, dodatni unos određenih mikronutrijenata može biti jako koristan. Firma Dr. WolzZell GmbH je već dugih 45 godina aktivno djeluje na području prevencije i očuvanja zdravlja. Visoka kvaliteta i specifičan sastav preparati jamče veliku korist za zdravlje. Zglobovi koji su dobro snabdjeveni i izloženi normalnim opterećenjem, programirani su da funkcioniraju do kraja života. Međutim, naš lokomotorni sistem je svaki dan pod opterećenjem: Zglob kuka i zglobovi koljena jako su opterećeni, jer oni nose tjelesnu težinu i istovremeno moraju da apsorbiraju udarce i vibracije tokom hodanja i trčanja. Hrskavica oblaže površinu zglobova glatkom i elatičnom zaštitom, tako da se zglobovi kreću bez trenja i apsorbiraju udarce zahvaljujući svojoj funkciji odbijanja. Za ovu sposobnost hrskavice brinu se stanice/ ćelije hrskavice (hondrociti), koji ispuštaju kolagen i proteoglikan kao „zglobno mazivo“. “Trebamo se brinuti za svoje zglobove tako što se krećemo pažljivije i zglobove zdravo hranimo, čime ćemo sačuvati mobilnost i kvalitetu života. Dobra opskrba hranjivim tvarima posebno je važna kod profesionalnog opterećenja, sportskih aktivnosti, starije životne dobi i povećane tjelesne težine”, poručuju iz Oskar Pharma.

Zglobovi – problem posebno zimi

Često se hladno i vlažno vrijeme smatra otrovom za zglobove. To sigurno doprinosi i tome, da hladni poticaj usporava metabolizam i na taj način pojačava neugodan osjećaj u zglobovima. Posebno kod starijih osoba ili osoba s povećanom tjelesnom težinom problem u zimskim mjesecima stvara razgrađena hrskavica. No, to ne znači da trebate da ostanete u toploj sobi i udobno se smjestite na kauču. Naprotiv: Preporučuje se dnevna šetnja u toploj odjeći otpornoj na vjetar. Na taj način vaši zglobovi će uvijek biti u pokretu. Osim toga, možete poboljšati opskrbu zglobova s važnim hranjivim tvarima tako što unosite određene supstance.Kako bi zglobove i hrskavicu što bolje snabdjelihranjivim tvarima preporučujemo da i preventivno uzimate odgovarajuće supstance. Provjereni preparat koji sadrži bitne supstance za kosti i hrskavicu je „Gelenk Komplex Dr. Wolz“.

Sastav

Sastojci u GelenkKomplex pažljivo su međusobno usklađeni i dobiveni iz prirodnih izvora. Dr. Wolz Zell GmbH već 45 godina istražuje i razvija u oblasti prevencije i očuvanja zdravlja prirodnim liječenjem. Poseban naglasak se pri tome stavlja na kvalitetu sastojaka. Omega-3 masne kiseline u Gelenk Komplex Dr. Wolz dobivaju se iz riba Sjevernog mora. Vitamin C doprinosi stvaranju kolagena i time normalnog funkciji kostiju i hrskavice.* Prirodni vitamin E je jako dobar lovac slobodnih radikala.Slobodni radikali često se pojavljuju u zglobovima koji su izloženi naporu. D-glukozamin je kao amino šećer prirodna tvar, koja je jako bitna za stvaranje hrskavice i zglobne mazi. Kondroitin je glavni sastojak hrskavice i važna strukturna tvar vezivnog tkiva kože. Glukozamin i kondroitin su stoga osnovni elementi zglobova i hrskavice. Dopuna prehrani za snabdijevanje kostiju i zglobova.

Uputstvo za upotrebu:

Kombinirano pakiranje sadrži dvije različite vrste blistera sa različitim djelovanjem. Kapsule se razlikuju po boji. Kako bi se postigao kombinirani učinak, preporučuje se dnevno uzimanje po 3 kapsule Gelenk-Komplex i 1 kapsule omega-3 masnih kiselina uz obrok i dosta tečnosti. Trudnice ne smiju uzimati Gelenk-Komplex kapsule Dr. Wolz. Sadrži glukozamin sulfat porijeklom od ljuskara

*Dodaci prehrani nisu zamjena za zdravu i uravnoteženu prehranu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle